atur

GRÀFIC | Terrassa lidera l'increment de l'atur al Vallès Occidental

La ciutat registra 187 desocupats al juliol

per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 3 d'agost de 2022 a les 16:17 |
Trenca dos mesos de descens | Adrià Costa
L'estiu arriba amb dades dolentes per a l'atur: Terrassa lidera aquesta taxa al Vallès Occidental. Aquest mes de juliol s'ha incrementat en 187 persones, la ciutat que més n'ha aportat de la comarca. I ho fa després de dos mesos amb descensos, amb més de 700 usuaris abandonant les llistes i certificant números que no es veien des de feia 14 anys.

Segons les dades de l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, el passat mes es va tancar amb 12.623 desocupats, cosa que encara significa tan sols el 11,83% de la població activa -sense contemplar-se la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-. 
 La comparativa amb fa un any la diferència és notòria, ja que en el mateix mes de 2021 va haver-hi 14.473 aturats (una taxa del 13,5%), unes xifres que venien emmarcades en un escenari d'inici de recuperació dels valors d'abans de l'esclat de la pandèmia.   

En l'àmbit comarcal Sant Cugat ha estat la segona localitat on hi ha hagut més nous aturats. L'altra cocapital, Sabadell, també ha experimentat un significant creixement (+114), igual que Rubí (+59). Només els municipis de Ripollet (-34), Montcada (-6) i Castellbisbal (-4) han aconseguit mantenir la dinàmica de descens. 


Cal assenyalar que aquesta tendència a l'alça també s'ha observat en el nombre d'aturats total del Vallès Occidental que s'ha disparat en més de 700 persones, mentre que al conjunt de Catalunya l'atur també ha sumat més de 3.300 persones. 

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació