METEOROLOGIA

Alerta per calor forta a Terrassa aquest dimecres

Avís del Meteocat per altes temperatures al litoral i prelitoral barceloní i a les comarques lleidatanes

per Albert Vilanova, Barcelona, Catalunya | 3 d'agost de 2022 a les 12:39 |
El sol, molt protagonista | Anna Mira
El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat aquest dimecres una alerta per temperatures elevades. Durant el matí i fins al migdia, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental es trobaran en perill moderat per temperatures elevades.

Per fer front aquesta pujada del mercuri, l'Ajuntament de Terrassa ha recordat, a través de les xarxes socials, els punts frescos, és a dir, el refugis climàtics, que hi ha a la ciutat per passar de la millor manera la calor de la jornada.

  A la tarda, la calor es desplaçarà a l'est del país. Així, seran set comarques lleidatanes les que estaran en alerta per calor: el Pallars Jussà, la Noguera, el Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Segarra i les Garrigues. En aquest cas, l'alerta s'activarà a les 12 hores i es desactivarà a les 18.
Paradoxalment, aquest mateix dimecres a la tarda, aquestes comarques tenen un avís de perill per intensitat de pluja. El Solsonès, l'Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya s'afegiran a les set comarques lleidatanes esmentades pel que fa a perill per pluges que podrien arribar als 20 litres per metre quadrat en mitja hora. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempestes amb calamarsa i ratxes fortes de vent.
 

 

Participació