Les «Vacances Grans», un prova pilot per combatre la solitud no volguda de les persones grans

Una iniciativa solidària impulsada per la Creu Roja de la mà de l'Ajuntament de Terrassa

El projecte tindrà lloc del 28 al 31 de juliol
El projecte tindrà lloc del 28 al 31 de juliol | AjM
Redacció
27 de juliol del 2022
Creu Roja, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa, organitzen aquest estiu les "Vacances Grans". Una prova pilot, dins del projecte "Creuant Vincles", que consisteix en una sortida de 4 dies per a persones grans en risc de vulnerabilitat del municipi que pateixen una situació de soledat no volguda. L'objectiu és oferir ajuda, recursos i tot el suport necessari per a millorar la qualitat de vida d'aquestes persones amb diferents accions i activitats.

Així doncs, 20 veïns participaran en aquest projecte que els permetrà relacionar-se amb altres persones que es trobin en la mateixa situació. Durant la sortida, que tindrà lloc del 28 al 31 de juliol, es realitzaran diverses dinàmiques de coneixença i cohesió, caminades i activitats de psicomotricitat i de millora de la memòria, entre d'altres. 

Cal destacar que l'envelliment de la població s'ha convertit en un desafiament social, sanitari i econòmic pel municipi amb el 17% de la població que ja supera els 65 anys (38.124 egarencs). Per aquest motiu, durant els darrers anys des del consistori s'han anat impulsant diverses iniciatives per incentivar l'envelliment actiu, la participació d'aquest col·lectiu en la comunitat i la vetlla per l'atenció i cobertura de necessitats d'aquells veïns amb més fragilitat.