Terrassa posarà en marxa a la tardor el protocol contra el maltractament a les persones grans

També s'engegarà una campanya ciutadana per donar a conèixer les situacions on es considera que una persona gran està sent maltractada

Presentació del protocol contra el maltractament a les persones grans.
Presentació del protocol contra el maltractament a les persones grans. | Rafel Casanova BCF
Redacció
29 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:24h
Terrassa vol posar fre als maltractaments a persones grans i per això durant la tardor es posarà en marxa el Protocol d’abordatge, que recentment s'ha presentat a la ciutat. Elaborat per la Taula local de Maltractament de Persones Grans, fins a representants de 18 institucions, entitats i serveis públics han refermat el seu compromís en la lluita contra els maltractaments a aquest col·lectiu. 

El nou document consta d’un fluxograma que recull els circuits a seguir i el paper que han de tenir els diferents agents, a més d’eines d’avaluació i registre per a facilitar l'abordatge unificat de totes les possibles situacions i millorar la coordinació entre totes les parts. A més a més està previst que una comissió faci el seguiment de l’aplicació del protocol.

En aquest sentit, el pròxim mes de setembre es farà un programa de formació adreçat a professionals amb l’objectiu de donar a conèixer en detall el protocol entre les persones que l’hauran de seguir a partir d’ara. A més a més, l'Ajuntament impulsarà una campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre els maltractaments a les persones grans, explicant què ha de fer una persona que conegui o sospiti de casos de maltractaments.

La Taula de Maltractaments de persones grans és un òrgan de caràcter tècnic impulsat per l’Ajuntament de Terrassa el 2018. El 2019 la Taula va crear una Guia local per fer front als maltractaments de les persones grans. El següent pas ha estat crear un protocol que concreti circuits i procediments per aplicar millor la guia. Segons l’Organització Mundial de la Salut, prop del 16% de les persones grans arreu del món (gairebé una persona de cada sis) pateix alguna forma d’abús i maltractament als entorns comunitaris, i diversos estudis indiquen un increment dels maltractaments arran la pandèmia.