Es reactiva el nou casal del Roc Blanc amb un increment de preu

L'edifici costarà 2,5 milions d'euros i té un termini d'execució de 10 mesos

Espai on s'ubicarà el nou casal del Roc Blanc de Terrassa.
Espai on s'ubicarà el nou casal del Roc Blanc de Terrassa. | GSV
Redacció
26 de juliol del 2022
L’Ajuntament de Terrassa inicia de nou el procés de licitació per tirar endavant la construcció del nou casal de barri del Roc Blanc. Tot i que el projecte es va aprovar ara fa un any i es va adjudicar durant el mes de desembre del 2021, l'empresa va renunciar a fer-lo per l'increment dels preus dels materials. Una situació que a Terrassa i també a d'altres ciutats s'ha viscut en diferents projectes. 

Davant d'aquesta situació, durant el mes de gener del 2022 es va fer una actualització de preus per poder tornar a licitar les obres del projecte que costarà 2,5 milions d'euros. D'aquesta manera si el procés avança segons el previst, les obres es podrien posar en marxa a finals del 2022 i s’enllestirien al 2023. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, afirma que "és un projecte prioritari per a l’equip de govern però per causes sobrevingudes han alterat el calendari de construcció". 

Com serà el nou casal del Roc Blanc?
El projecte del casal de barri va néixer a iniciativa del veïnat del barri i se situarà en el solar existent entre els carrers de Palet i Barba i de Rafael de Campalans. L’edifici del nou Casal de barri del Roc Blanc s’ha dissenyat amb criteris exigents de sostenibilitat, eficiència i estalvi energètic, tant pel que fa al consum d’energia i recursos en el seu funcionament i emissions de CO2, com en els materials emprats per a la seva construcció. 

L'edifici del nou Casal de barri del Roc Blanc disposarà d'espais multifuncionals com:
  • Tres sales taller que poden funcionar per separat o combinades entre elles, una d'elles amb equipament de cuina i totes amb accés directe al pati enjardinat.
  • Una sala relacional per a la gent gran amb accés al pati enjardinat.
  • Una sala de reunions que es pot convertir en dues de més petites.
  • Un espai central de relació de l'edifici del casal, que pot funcionar com un espai de trobada, per realitzar exposicions, etc.
  • Una sala polivalent en un edifici annex, amb connexió pel pati enjardinat que disposa de vestidors i serveis propis.
  • Un espai lliure en la parcel·la enjardinada, a peu de sales i unes grades.
El projecte també s’ha elaborat seguint criteris d'accessibilitat universal en tots els espais. D’altra banda, el casal disposarà de cambres higièniques adaptades i un canviador per a nadons. S’han planificat les construccions amb materials orgànics, s'ha prioritzat l'ús i el control de la llum solar i d’altres aspectes que garanteixen el benestar per a les persones usuàries.