Terrassa estrena un espai de dol gestacional al Cementiri

Es tracta d'un espai íntim per a les famílies que han perdut un nadó gestant o nounat

Nou espai de dol gestacional i perinatal del Cementiri de Terrassa.
Nou espai de dol gestacional i perinatal del Cementiri de Terrassa. | Rafel Casanova BCF
Redacció
28 de juliol del 2022
El Cementiri de Terrassa ja disposa d'un nou espai de dol gestacional, perinatal i neonatal. Es tracta d'una zona situada a la plaça de Tots Sants del Cementiri de Terrassa que ofereix un espai acollidor per facilitar el comiat, especialment difícil, de les famílies que han perdut un nadó gestant o nounat. El lloc és de fàcil accés des de l’avinguda principal del Cementiri i garanteix intimitat i comoditat. 

L’acte de presentació amb l'alcalde, Jordi Ballart, i membres de la corporació municipal ha comptat amb acompanyament musical a càrrec de Nessum Dorma Group i amb la lectura d'un poema a càrrec de Protocol de Funerària de Terrassa.

Amb aquest nou espai es vol visibilitzar aquestes pèrdues i donar resposta a la demanda d’espais de comiat i record per a aquesta tipologia de defuncions. El projecte es va iniciar l’any 2019, malgrat que va quedar aturat a causa de la pandèmia de la Covid i es va reprendre el 2021.

El plantejament estructural ha tingut en consideració l'experiència contrastada d'altres cementiris per tal d'oferir la millor resposta possible a les necessitats tècniques de la construcció. L'estructura compta amb un cinerari exclusiu per a la inhumació de cendres de nadons i fetus, una zona de descans amb seients i un espai per a plaques memorials.