Acord entre la Cecot i l’ACM per agilitzar la tramitació d’instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic

La proposta contempla oferir als municipis assessorament i formació especialitzada per ser més ràpids i solvents

Reunió entre la patronal Cecot i l'Associació Catalana de Municipis.
Reunió entre la patronal Cecot i l'Associació Catalana de Municipis. | Cedida
A.M
25 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:17h
La patronal Cecot i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) han acordat col·laborar amb l'objectiu d'agilitzar la tramitació d’instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic. Així ho han establert en una reunió el president de la Comissió d’Energia de la Cecot, Josep Rull, el president de l'ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler. 

L’objectiu de la trobada ha estat exposar les problemàtiques amb que es troben les empreses en el moment d’iniciar i legalitzar instal·lacions energètiques, a través de les tramitacions que depenen d’institucions municipals. Per això, consideren imprescindible crear instruments que dotin als municipis del coneixement i els recursos suficients per respondre amb la rapidesa i solvència necessàries les necessitats de les empreses a l’hora de tramitar aquest tipus de projectes. 

Ambdues entitats han coincidit en col·laborar a fi d’oferir assessorament especialitzat i formació específica als tècnics municipals, a més d’implementar serveis de suport en la tramitació i consultoria en els diferents procediments relacionats amb el necessari impuls de la transició energètica tant en l’àmbit públic com a les empreses. 
 
A la reunió també han participat Josep Casas, coordinador de la Comissió d’Energia i director de l’Oficina per a la Transició Energètica de la Cecot; Joana Ortega, secretaria general de l’ACM i Sergi Penedès, secretari general adjunt de l'ACM i director de la Fundació Municipalista d’Impuls Territorial (FMIT), un instrument de l’ACM al servei dels ens locals en l’àmbit urbanístic, territorial i ambiental.