La T-25 costarà un 50% menys durant la tardor

El cost del viatge dels autobusos de Terrassa serà de 36 cèntims

La mesura es posarà en marxa l'1 de setembre.
La mesura es posarà en marxa l'1 de setembre. | Cedida
Redacció
25 de juliol del 2022
La T-25 dels autobusos de TMESA de Terrassa costarà un 50% menys durant la tardor. Així s'ha aprovat per unanimitat en el ple municipal del mes de juliol, després que el ministeri de Transports hagi fet oficial la rebaixa anunciada pel govern de Sánchez. 

La mesura s'ha posat en marxa per donar resposta a la situació de vulnerabilitat social i econòmica originada per la guerra d’Ucraïna, que ha generat un augment en els preus de l'energia i dels combustibles.

A Terrassa, entre l’1 de setembre al 31 de desembre de 2022 la T-25 passarà de tenir un preu de 18,10 a 9 euros, i, per tant, el cost per viatge serà de 36 cèntims.

L’ordre ministerial especifica que el govern espanyol assumirà mitjançant subvenció la reducció del 30% del preu del bitllet, fins a un import màxim del 8,5% dels ingressos anuals per billetatge que obté l’entitat local, prenent com a referència dels ingressos l’any 2019.

Segons ha explicat la tinenta d’alcalde de Serveis Territorials i Seguretat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, "és un esforç econòmic que fem convençuts de que la mesura suposarà un benefici social i també perquè va en la línia de fomentar una mobilitat més sostenible, potenciant el transport públic i fent-lo més atractiu".