Ballart, reelegit com a candidat a l'alcaldia de Terrassa

El president de la formació, i actual alcalde de la ciutat, ha rebut el 100% de vots favorables per part de la militància

Jordi Ballart tornarà a liderar la candidatura de TxT.
Jordi Ballart tornarà a liderar la candidatura de TxT. | Adrià Costa
22 de juliol del 2022
Actualitzat a les 23:21h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, tornarà a liderar la candidatura de Tot per Terrassa (TxT) per revalidar l'alcaldia de la ciutat a les eleccions municipals del maig del 2023. La militància del partit de nova creació a la ciutat li ha donat suport amb un 100% dels vots. 

Durant tota la setmana TxT ha fet el procés de votació -fins dijous de manera telemàtcia- i aquest divendres, presencialment, per reelegir Ballart com a candidat. El president de la formació, i actual alcalde de la ciutat, ha rebut la totalitat de vots favorables per part dels i les militants, un resultat aclaparador per “consolidar un nou projecte de ciutat iniciat ara fa tres anys”, ha manifestat. 

El 75% de les persones que militen a la formació municipalista han exercit el seu dret a vot i han apostat per la continuïtat de Ballart al capdavant de la seva llista. Ballart explica que “després d’una reflexió personal degut a la meva situació familiar, crec que el nostre projecte encara té molt per aportar a la ciutat i m’engresca la idea de seguir liderant-lo”.

Jordi Ballart va ser alcalde amb el PSC fins l'any 2017 quan per desavinences amb el partit i amb l'aplicació de l'article 155 per l'1 d'octubre va decidir trencar el carnet socialista i deixar l'alcaldia. L'any següent va crear el partit Tot per Terrassa, una candidatura municipalista amb voluntat de teixir complicitats entre la diversitat de la tercera ciutat de Catalunya amb l'únic objectiu de millorar la vida terrassenca. 

Aquesta candidatura va ser la gran sorpresa a les eleccions municipals del 2019, ja que va ser la força més votada amb un total de 10 regidors, desbancant, per primera vegada a la història de la democràcia recent, el PSC del govern egarenc. Ballart posa l’èmfasi en el valor d’una formació com Tot per Terrassa, “un partit que no depèn de Madrid o de Barcelona” i que treballa a la ciutat i per a la ciutat “aglutinant persones de diferents sensibilitats i molt vinculades a la vida associativa terrassenca”.

Ara, gairebé quatre anys després, el partit amb clara marca Ballart ha governat amb majoria absoluta amb ERC i té a l'horitzó revalidar els bons resultats per seguir implantant les seves polítiques quatre anys més en el consistori.