Arrenca el procés per escollir el nou Síndic de Greuges de Terrassa

El pròxim mes de febrer finalitza el segon mandat de l’actual Síndica, que no pot optar a la reelecció

Isabel Marquès, síndica de greuges municipal de Terrassa
Isabel Marquès, síndica de greuges municipal de Terrassa | Anna Mira
LaTorre
19 de juliol del 2022
Actualitzat el 20 de juliol a les 10:24h
El mes de febrer del 2023 finalitza el segon mandat de cinc anys de l'actual Síndica de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès. D'acord amb el reglament, no pot optar a la reelecció de manera que l'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa la maquinària per escollir una nova persona que ocupi aquest càrrec. 

L'actual reglament estableix la realització d’un procés públic i obert, mitjançant el qual la ciutadania de Terrassa podrà presentar candidatures al càrrec, així com donar el seu suport a la candidatura escollida. Les candidatures validades se sotmetran a un procés de participació ciutadana, que serà tingut en compte per l’alcalde, prèvia valoració de la Junta de Portaveus i finalment s'aprovarà al ple municipal. 

Està previst que el proper mes de setembre es posi en marxa el procés participatiu perquè la ciutadania de Terrassa pugui presentar les candidatures al càrrec.

El càrrec de Síndic o Síndica de Greuges de Terrassa té com a funció la protecció i defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns i veïnes del municipi en les seves relacions amb l’Ajuntament i els seus organismes dependents, supervisant a aquest efecte l’actuació municipal. Les oficines de la Sindicatura Municipal de Greuges estan ubicades a la Masia Freixa, al parc de Sant Jordi.