Així serà el nou vial entre el Carrer Sant Pere i el passatge de Tete Montoliu

S’enderrocaran els dos edificis que hi ha per crear un nou carrer per a vianants

Nou vial entre el carrer de Sant Pere i el passatge de Tete Montoliu de Terrassa.
Nou vial entre el carrer de Sant Pere i el passatge de Tete Montoliu de Terrassa. | Aj. Terrassa
A.M
19 de juliol del 2022
Terrassa tindrà un nou vial per a vianants entre el carrer de Sant Pere i el passatge de Tete Montoliu, al centre de la ciutat. Així ho ha acordat la Junta de Govern local que ha aprovat  inicialment el projecte d’urbanització d'aquesta zona. La connexió, que comportarà una ampliació de l’illa de vianants, es farà a través de les parcel·les situades als números 23-25 del carrer de Sant Pere i es desenvoluparà en una única fase. El pressupost de les obres és 533.317,57 euros i el termini d’execució previst, de sis mesos.

En concret, les obres consistiran a enderrocar els dos edificis, que ja estan molt degradats, i a fer els treballs d’urbanització, així com col·locar mobiliari urbà, plantar l’arbrat previst, fer noves xarxes de serveis de sanejament, abastament d’aigües, d’enllumenat públic, d’electricitat i d’una nova xarxa de reg.

La superfície del projecte d’urbanització on s’actuarà és de 293 m2, dels quals 87 m2 corresponen a zones verdes que contribuiran a naturalitzar aquest espai urbà. Pel que fa al desnivell que hi haurà entre el carrer de Sant Pere i el passatge de Tete Montoliu es resoldrà amb la construcció d’una escala i un ascensor, que formarà part del projecte d’edificació.
 

Nou vial entre el carrer de Sant Pere i el passatge de Tete Montoliu de Terrassa. Foto: Aj. Terrassa


La creació d’aquest nou vial contribuirà a millorar la connectivitat amb els equipaments que hi ha al voltant del passatge de Tete Montoliu, com el Teatre Alegria, la Nova Jazz Cava, la plaça de l’Ajuntament, la plaça Didó, l’Institut del Teatre, la Sala Muncunill, o el mateix edifici de l’Ajuntament. 

Segons les previsions municipals és que aquest hivern es faci l’aprovació definitiva d’aquesta modificació puntual del POUM en l’àmbit del carrer de Sant Pere, 23-25. Serà a partir de llavors quan el projecte, d’iniciativa privada, pugui tirar endavant.
 

Nou vial entre el carrer de Sant Pere i el passatge de Tete Montoliu de Terrassa. Foto: Aj. Terrassa