Trullàs s'acomiada com a regidora de Junts: «Plego per compromís»

Tots els partits han tingut paraules d'agraïment en un ple extraordinari que ha comptat amb la presència de l'exconseller, Josep Rull

15 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:27h
Montserrat Trullàs, en el ple extraordinari de renúncia de l'acta
Montserrat Trullàs, en el ple extraordinari de renúncia de l'acta | Cedida
Vint-i-dos mesos després de prendre possessió com a regidora de Junts, en un ple telemàtic i en plena pandèmia, aquest divendres al matí, Montserrat Trullàs s'ha acomiadat -ara presencialment- del seu servei com a representant de Junts per Terrassa. En el seu discurs de comiat, Trullàs ha expressat que plega "pel mateix compromís que tinc amb la resta de coses de la meva vida".

Des del 29 setembre 2020, quan Trullàs va agafar el relleu d'un Miquel Sàmper que era cridat per ser conseller d'Interior, la regidora terrassenca ha explicat que fa el pas al costat "perquè tinguin més rellevància les que seran número u i dos de la llista per les eleccions municipals del 2023: Meritxell Lluís i Montserrat Caupena". En aquest sentit, Trullàs considera que en política "cal ballar el què toca i l'estona justa".

Ha recordat els seus inicis a la política institucional quan va formar part d'una llista que encapçalava Lluís Puig i la tancava Josep Rull, que avui ha estat present a la sala de plens del Consistori egarenc. "No vaig poder dir que no perquè ells dos són un exemple de compromís".

"Ha sigut un pas curt i però molt intens perquè poder servir als meus veïns ha estat un gran honor" i ha expressat que juntament amb la Meritxell Lluís "hem fet una oposició constructiva per millorar la vida dels terrassencs". Ha finalitzat dient que seguirà treballant al costat del partit i defensant la llengua i la cultura als carrers i les places.

Els diferents representants polítics de tots els partits han coincidit amb les bones paraules a Trullàs. Javier González, de Cs, li ha dit que tingui molta sort i li ha donat les gràcies a les "formes amables, conciliadores". Des d'ERC, Isaac Albert, ha agraït la "feina, la dedicació i la il·lusió" i li ha dit que "la política es fa des de e molts àmbits, també trepitjant els carrers".

El socialista Carlos Lázaro, ha destacat els valors com la intel·ligència, el criteri, la capacitat i el sentit comú que la ja exregidora ha demostrat. També Núria Marín ha agraït la presència de la regidora, "el fet que t'incorporessis des del punt de vista educatiu, aporta molt". "Has fet una oposició positiva i propostiva amb una mirada femienina i feminista".

Per la seva banda, la seva companya de viatge, Meritxell Lluís, s'ha emocionat quan ha parlat de la feina feta. "Has tingut ideals nobles,sincers, ferms, ets una activista nata". Ha descrit Trullàs com una apassionada de la cultura popular catalana, activista i foment de la cultura catalana. "Ha estat un honor treballar amb tu, compartir amb tu somiar per una ciutat en el marc d'una república catalana".

Finalment, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha expressat que després d'escoltar les intervencions "ens transmet un gran gest d'honorabilitat, dignitat i de compromís". "Marxes amb un somriure i és molt important en política". "Gràcies en majúscules pel compromís amb el teu projecte polític i amb la ciutat i estem segurs que estaras compromesa per la ciutat amb el tarannà i empatia i positivitat que et caracteritza", ha finalitzat Ballart.