EL TEMPS

Accessos restringits al Parc Natural de Sant Llorenç per l'elevat risc d'incendi

Les altes temperatures es mantindran fins a la setmana vinent, sent aquest divendres el dia més calorós en què totes les comarques es troben en alerta

La Mola vista des de Terrassa. | Arxiu
per Redacció, Terrassa, Catalunya | 14 de juliol de 2022 a les 13:56 |
L'accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac quedarà restringit a partir d'aquesta pròxima mitjanit i fins a nou avís per l'activació del Pla Alfa 3 de risc d'incendis. Així ho ha determinat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a causa de la previsió d’altes temperatures i alt risc d’incendi forestal pels propers dies.


D’acord amb aquest pla, i per tal de prevenir incendis es tancaran totes les zones d’aparcament i es regularan els accessos així com les pistes forestals d’aquests espais naturals. Davant d'aquesta situació de perill i les restriccions de mobilitat, que afecten a l’accés al parc de qualsevol vehicle a motor (tret dels autoritzats), i vianants, es demana a la ciutadania extremar les precaucions, mantenir-se informats de l'evolució de les condicions climàtiques i restringir les sortides als espais naturals. Si s'observa foc o fum, cal trucar al telèfon d'incidències 112.
  S’ha demanat als ajuntaments que habilitin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure i persones amb malalties cròniques. Així, recorda la importància d’hidratar-se molt sovint i evitar fer esport intens a les hores de més calor.

 

Participació