Més de 22.000 persones van assistir als concerts de Rosario, La Casa Azul i Doctor Prats

Les diferents activitats de Festa Major han tingut una molt bona rebuda

Concert de Rosario per la Festa Major de Terrassa
Concert de Rosario per la Festa Major de Terrassa | Lluís Clotet
A.M
13 de juliol del 2022
Terrassa va tornar a viure una Festa Major com les d'abans de la pandèmia. Segons ha informat l'Ajuntament, més de 22.000 persones van assistir als concerts de Rosario, La Casa Azul o Doctor Prats que es van fer al Parc dels Catalans. També destaquen els més de 10.000 espectadors que van veure en directe els concerts de Gemma Humet, Sense Sal, Mabel Flores, Roba Estesa o Montgrins, programats a la plaça Vella; o les més de 9.000 que van assistir a Ecos del Rocio, Kiko Veneno o la Nit de Gospel, a la plaça Nova.

Segons el balanç municipal 2.000 persones van assistir a les actuacions programades a la plaça del Rector Homs, un dels nous escenaris permanents que s’han afegit recentment a
la Festa Major. I l'Espai Vapor, que enguany celebrava el seu desè aniversari, va reunir
11.500 persones als diferents concerts programats durant la festa d’enguany.

Una altra de les novetats "exitoses" va ser l'oasi del Parc de Sant Jordi on prop de 3.000 persones van visitar aquest espai per gaudir d’activitats com el conta contes, les actuacions del Terrassa Vibra, degustacions de productes vegans, showcookings o una programació de monòlegs de la mà de noms com Natza Farré, Judit Martín o Elías Torres entre d’altres.

Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, "la Festa Major ha recuperat enguany els seus espais naturals, als carrers i places de la ciutat, registrant grans afluències i concentracions de persones". Com es tradició, l’esport també ha tingut un paper destacat durant la festa. La cursa Atlètica de Festa Major va comptar amb la participació de prop de 600 persones, que va servir d’homenatge a l’atleta terrassenc Jaume Leiva; 350 van prendre part de la Pedalada Popular i 140 a la cursa ciclista del segon memorial Ramón Tejedor -Campionat de Terrassa. A més, un total de 60 equips i 180 jugadors i jugadores van disputar el Torneig de Bàsquet 3x3.

Pel que fa a les activitats organitzades al voltant dels elements patrimonials de la
ciutat, prop de 2.500 persones de les diferents propostes i també van ser moltes les persones que van passar pel Parc de Vallparadís a gaudir de la Festa Major Infantil. Cal destacar que 3.500 persones que van seguir en directe a la plaça Vella la Gran Gala de Circ de Festa Major, el dimarts 5 de juliol.