L'artista Antoni Sazatornil i Ribas «Saza» ja té la Medalla de la Ciutat de Terrassa

Amb 12 anys va guanyar el primer Premi en la modalitat Infantil de Concurs de Pessebres de Terrassa i Comarca

Antoni Sazatornil i Ribas amb la Medalla de la Ciutat de Terrassa.
Antoni Sazatornil i Ribas amb la Medalla de la Ciutat de Terrassa. | Rafel Casanova BCF
Redacció
13 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:54h
L'artista egarenc Antoni Sazatornil i Ribas, conegut com a «Saza» ja ha rebut la Medalla de la Ciutat de Terrassa al mèrit artístic, un reconeixement per la seva trajectòria artística dedicada al món pessebrista, en benefici i projecció de la ciutat de Terrassa.

El mes de juny de 2022, el Ple municipal va aprovar per unanimitat la proposta de resolució presentada per Alcaldia-Presidència, a petició de l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa, per a la concessió de la Medalla de la Ciutat de Terrassa en reconeixement al mèrit artístic a Antoni Sazatornil i Ribas «Saza». La glossa de la figura de l’homenatjat va anar a càrrec d’Albert Martí, secretari de l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa.

Nascut el 9 d’abril de 1932, Antoni Sazatornil i Ribas va mostrar des de ben petit unes inclinades inquietuds pel món artístic que ja es reflecteixen en les assignatures plàstiques i de manualitats al desenvolupar els estudis elementals de primària. Comença a fer el pessebre a casa i, amb dotze anys, aconsegueix per primera vegada el Primer Premi en la modalitat Infantil de Concurs de Pessebres de Terrassa i Comarca.

A l’edat de 14 anys s’inicia en el món laboral decantant-se per l’ebenisteria, cursa estudis de Dibuix Tècnic i es gradua als 17 anys com Oficial Ebenista en l’Escola d’Arts i Oficis de Terrassa. Als 20 anys cursa estudis de Decoració i Pintura amb el professor Moxí de l’Escola Massana de Barcelona i al 1953, amb 21 anys, obté el títol de Decoració i Direcció d’Obres del Col·legi Oficial de Decoradors de Barcelona, sent aquesta la professió que marcarà la resta de la seva vida laboral. Des de l’any 1956 forma part de l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa, on, en diverses etapes, ha ostentat diversos càrrecs i funcions i on encara col·labora impartint cursos de formació.