La Policia Municipal defensa haver intentat la mediació abans del desallotjament a Vallparadís

La responsable de Seguretat al·lega que calia vetllar pel descans dels veïns

Vehicles de la Policia Municipal de Terrassa.
Vehicles de la Policia Municipal de Terrassa. | PMT
A.M
05 de juliol del 2022
Actualitzat el 06 de juliol a les 16:55h
La Policia Municipal de Terrassa va desallotjar el gairebé un centenar de persones que la matinada de diumenge a dilluns generaven "aldarulls" a l'entrada del parc de Vallparadís. En declaracions a LaTorre, la regidora de Seguretat, Patrícia Reche, ha explicat que després de ser requerits per diversos veïns que no podien descansar, a quarts de set del matí, una patrulla d'agents de la policia local es va personar al lloc dels fets per "demanar pacíficament" que marxessin de la zona.

Aquest dimarts s'ha fet públic un comunicat de diverses entitats, partits i col·lectius que formen part de la Festa Major Alternativa de Terrassa, on denuncien l'actuació policial durant dues activitats populars.

Reche, recorda que la tradicional macarronada i la baixada de taules mai ha estat autoritzada i sempre s'ha fet, però aquesta vegada, diverses persones es van "embravir contra els agents amb insults" i després d'intentar intervindre amb mediació amb alguns dels assistents, es va procedir a utilitzar les defenses per desallotjar.

En el dispositiu hi van participar diverses dotacions de la Policia Municipal així com també es va requerir la presència de Mossos d'Esquadra. Segons la responsable de Seguretat, unes sis o set persones s'haurien abraonat contra els agents, metre que la majoria van mantenir una actitud tranquil·la i argumenta que tot i que és una situació desafortunada, la tasca de protecció dels agents implica utilitzar la força si s'escau.

I ha expressat que "hem de vetllar pel descans i per la seguretat dels altres veïns". De fet, han estat diversos els veïns que han denunciat l'excessiu soroll durant la matinada, ja que alguns havien d'anar a treballar perquè no fora de Terrassa dilluns no era festiu.

Segons ha pogut saber aquest mitjà, la persona que els agents van reduir i detenir, poc abans hauria atemptat contra l'autoritat amb un cop de puny en un dels agents que va denunciar els fets i que després de celebrar-se el judici ràpid, aquest dimarts, hauria acceptat els càrrecs com autor material del delicte.