1 de 10
INCENDI

Actiu el pla Alfa 2 a Terrassa per risc d'incendi

El Vallès Occidental és una de les 27 comarques que es troben en aquest nivell; 10 més estan al nivell 1

Un incendi el passat mes de juliol | Bombers
per La Torre del Palau, Rubí, Catalunya | 4 de juliol de 2022 a les 11:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Cos d'Agents Rurals de la Generalitat ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a 27 comarques catalanes, entre les quals el Vallès Occidental. Aquest és el segon més alt en l'escala de risc d'incendi, i suposa el control de llocs especialment delicats, a més del control de circulació de vehicles per algunes zones forestals, entre d'altres. 
 


Què implica cada nivell del Pla Alfa?


El nivell 1 del pla desplegat pels Agents rurals implica una vigilància prioritària dels incendis forestals per davant d'altres tasques que són competència d'aquest cos. Així, es controlen columnes de fum en terrenys forestals i no forestals a menys de 500m de zones forestals, identifiquen els autors dels focs, han de fer apagar els focs en cas de perill i fan control sobre llocs predeterminats d'especial risc.


Pel que fa al nivell 2, que suposa una vigilància exclusiva dels incendis forestals, a més de dur a terme les tasques del nivell 1, també controlen la circulació de vehicles per zones forestals predeterminades, es posen en marxa punts de guaita estratègics i es controlen, també, abocadors predeterminats.

I finalment, amb el nivell 3 es restringeix l'accés a massissos forestals, com a mesura prioritària. A més de dur a terme les tasques del nivell 1 i 2, també s'estableix un comitè de coordinació a la seu de la Unitat Operativa, s'estableixen centres de coordinació d'efectius a les zones d'actuació i s'anul·len les autoritzacions per fer foc, excepte les excepcionals.

 

 

Participació