infraestructures

El Parlament votarà sobre el tram Terrassa-Sabadell del Quart Cinturó

ERC vol abandonar aquesta infraestructura i aposta per un tren orbital mentre que Junts mostra "sorpresa" per la reacció dels republicans

Tram de la B-40 a Terrassa. | GSV
per A.M, Terrassa, Catalunya | 4 de juliol de 2022 a les 11:04 |
El PSC ha presentat una moció al ple del Parlament sobre el Quart Cinturó. En concret, els socialistes demanen al Govern que pacti amb l'executiu espanyol la Ronda Nord, que ha d'unir les dues capitals del Vallès Occidental (Terrassa i Sabadell). 

Fa unes setmanes la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar que el govern espanyol finançaria aquest tram del Quart Cinturó. I ara, els socialistes catalans demanen que "s'acordin els mecanismes que permetin la redacció del projecte de la Ronda Nord i acordar també un conveni per garantir el finançament de la infraestructura". Una petició que també han fet arribar els alcaldes de Terrassa, Sabadell i Castellar al president de la Generalitat. Per la seva banda, Junts i ERC han manifestat discrepàncies recentment sobre el Quart Cinturó. Des d'ERC s'ha presentat una proposta de resolució que demana aturar "definitivament" el projecte del Quart Cinturó i apostar per un tren orbital que connecti el Vallès amb Penedès i Maresme; millorar la connexió actual entre Rodalies i FGC, així com la xarxa viària secundària i les connexions entre els Vallesos. El text està registrat a la cambra però encara no té data de votació.


En canvi, des de Junts, el diputat Joan Canadell es va mostrar fa uns dies partidari, en declaracions a l'ACN, del tram Terrassa-Sabadell del Quart Cinturó i va manifestar "sorpresa" per la posició d'ERC sobre aquesta infraestructura. Finalment, des de Cs també han presentat una altra proposta de resolució perquè aquesta infraestructura finalitzi. 

D'altra banda, el text dels socialistes també insta el Govern a acordar amb l'executiu espanyol "els estudis informatius adients per la connexió de les línies ferroviàries R8 i R4, que permetin la mobilitat amb tren entre les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental".  

 

Participació