Festa Major 2022

Lildami fa el doblet a Terrassa: pregoner i Capgròs

El Raval de Montserrat s'ha tornat a omplir de gom a gom per donar el tret de sortida a la Festa Major

Lildami ha estat el pregoner i el Capgròs de l'Any de Terrassa. | Nebridi Aróztegui
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 1 de juliol de 2022 a les 21:00 |
La Festa Major de Terrassa ja ha començat i ho ha fet, de nou, amb un doblet. Com ja va passar l'any passat amb Domènec Ferran, enguany el cantant de música urbana Lildami també ha estat el pregoner i el Capgròs de l'Any, el més jove de la història. Una situació amb tot inèdita, ja que fins ara mai abans havia passat.

Com si es tractés d'un veredicte del programa musical de TV3 Eufòria, Damià Rodríguez amb el to desenfadat i bromista que el caracteritza, ha defensat l'orgull terrassenc apel·lant que allà on va, ho fa amb la bandera de Terrassa tot i que creu que les persones no som d'un lloc en concret sinó d'arreu. "A casa meva no tenim a Messi, tenim a Xavi Hernández, que aquí no mengem Paella, ens fotem Viandox, que no tenim la Sagrada Família, tenim la Masia Freixa i que aquí no tenim a Rosalia tenim a... Miki Núñez.

  El cantant també ha aprofitat per recordar que el festival de música urbana i en català, Maleducats, que ell va idear es fa a la ciutat "per descentralitzar". I com no podia ser d'una altra manera també ha denunciat que Terrassa encara sigui zona tres del transport metropolità i no zona 2, una reivindicació molt aplaudida pel públic assistent. Això sí, també ha criticat el "desordre" de carrers al centre de Terrassa que fan que si t'equivoques "acabes a Martorell". Lildami ha finalitzat el pregó dient que "Terrassa no està en zona de perill!". 

Com ja és habitual, el Drac de Terrassa ha estat l'encarregat d'anunciar pels carrers de la ciutat l'inici de la Festa Major fins a arribar en un Raval de Montserrat ple de gom a gom i amb un sentiment i ganes de festa com el d'abans de la pandèmia. Els Gegants i gegantons, els Bastoners, l'Àliga o els Capgrossos han estat els protagonistes de tornar a fer lluir la cultura popular terrassenca.

 
Per davant queden sis dies de Festa Major on els carrers i places de la ciutat tornaran a gaudir la festa grossa com abans de la pandèmia. Més de 300 activitats per a tots els públics s'inclouen en el programa. Programa Festa Major by naciodigital on Scribd

 

 

Participació