Els Minyons aspiren a portar el 3 de 9 amb folre a la Festa Major

Els cantants terrassencs Lildami i Miki Núñez donen suport a la nova campanya de la colla per obrir-se a tothom

Nova campanya dels Minyons de Terrassa.
Nova campanya dels Minyons de Terrassa. | Minyons
LaTorre
30 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:28h
Els Minyons de Terrassa ja ho tenen tot a punt per a l'actuació castellera de la Festa Major. Els malves s'estan preparant per portar a plaça el 3 de 9 amb folre, un castell de gamma extra que vol ser l'inici de la tornada dels castells després de la pandèmia. En roda de premsa aquest dimecres al vespre, el cap de colla, Àlex Riveiro, ha assegurat que "els dos últims assajos marcaran els castells que farem a la Festa Major, però l'objectiu és tornar a fer, de nou, un pas més".

Ha recordat també que aquests dies serviran "per avançar feina de cara a les cites de després de l'estiu, posant les bases de castells superiors". De fet, durant els dies de Festa Major, els malves han organitzat diverses activitats que començaran dissabte a la tarda, amb la tradicional cercavila pel centre de Terrassa, i els castells de vigília a la plaça Vella a les nou del vespre, al costat dels Castellers de Terrassa.

Diumenge, com ja és tradició, serà el plat fort. Després del pilar protocol·lari a la sortida d'ofici, els malves participaran en l'exhibició castellera de Festa Major, a dos quarts d'una del migdia al Raval de Montserrat, de nou amb els Castellers i amb els Capgrossos de Mataró com a colla convidada.

L'últim acte casteller serà la participació de la canalla de la colla a la Cercavila Infantil de Festa Major, dilluns a la tarda al parc de Vallparadís. A més a més, dins dels actes programats, dissabte al migdia el pati del local acollirà un vermut glossat a càrrec de Terrassa Glossa, i diumenge a la tarda el carrer Teatre s'omplirà de festa, amb els concerts de les Gralles Grillades, el grup banyulenc Germà Negre, el grup de versions Vizuri i una sessió de punxa discs.

Lildami i Miki Núñez donen suport a la nova campanya de la colla
Siguis qui siguis, benvinguda a la colla. Aquest és el lema central de la nova campanya que els Minyons de Terrassa han presentat aquest dimecres, i que vol animar totes les persones a fer el pas d'entrar a la colla castellera. La campanya vol "remarcar el caràcter obert de la colla i recordar que tothom hi és benvingut", ha explicat el president de la Colla, Jaume Maeso.

Així doncs, està pensada per arribar a totes les persones, tant si coneixen de prop els castells com si no, que han pensat alguna vegada a fer castells i a entrar a la colla, però que mai han fet el pas. "Hi ha moltes persones que passen per la porta del local i s'acosten a mirar com assagem, però no fan el pas d'entrar a formar-ne part", volem acostar-nos-hi i cridar-los a què s'uneixin a nosaltres".

La campanya posa l'èmfasi en un dels valors castellers més estesos: que tothom pot fer castells i participar de la colla, sense distinció d'edat, de gènere, de capacitats, d'orígens... i que el món casteller és un punt d'integració social on poden confluir tots els sectors de la societat.

És una pluralitat que es reflecteix en els diferents perfils de castellers i castelleres de la colla que protagonitzen la campanya, a més de cares conegudes de Terrassa, com els artistes Lildami o Miki Núñez, i que també vol arribar, amb una campanya divertida i original, als més joves, recordant el caràcter irreverent i innovador de la colla dins del món casteller i de la ciutat de Terrassa.