Festa Major 2022

MAPA | Tots els canvis en la mobilitat durant la Festa Major

Els canvis afectaran tant al servei de transport públic i a la mobilitat amb vehicle privat

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 29 de juny de 2022 a les 15:18 |
Aquest divendres 1 de juliol comencen a Terrassa sis dies de Festa Major on els carrers i places de la ciutat tornaran a gaudir la festa grossa com abans de la pandèmia. Més de 300 activitats per a tots els públics s'inclouen en el programa. Com ja és habitual, els esdeveniments comportaran talls de carrers i algunes de les principals vies de comunicació de la ciutat des de la nit del dimecres i fins el dimarts 5 de juliol al matí. 

 

Talls de carrers

  • La Rambla d’Ègara es tallarà dimecres a la nit, a les 23.30 h, des de la plaça del Doré fins al Centre Cultural, a l’alçada del carrer d’Arquimedes, i no es tornarà a obrir al trànsit fins a les 6 h del dimarts, 2 de juliol. Per aquest motiu, es desviaran totes les línies i parades de bus pels carrers d’Arquimedes i de Galileu.
L’Ajuntament recomana no circular durant la Festa Major en vehicle privat pel Centre, sobretot de dijous a dilluns, i fer-ho a peu, bicicleta o transport públic. S’aconsella evitar els carrers d’Arquimedes i de Galileu i utilitzar les rondes com a itinerari alternatiu. En cas d’agafar el cotxe, es recomana trencar amb els hàbits de conducció i repensar l’itinerari per utilitzar les vies de circumval·lació i accedir per l’accés més proper a la destinació final, per valorar si els desplaçaments es poden fer a peu (podeu consultar el plànol del temps de desplaçament a peu entre diferents punts de la ciutat. 


Transport públic

  • Totes les línies d’autobús que circulen normalment per la Rambla (L1, L2, L3, L4, L5, L6, L8, L9, L12 i interurbanes) es desviaran pels carrers d’Arquimedes i de Galileu a partir del dijous, dia 30 de juny, i fins al dilluns, 4 de juliol, realitzant les parades que tenen assignades en aquests carrers, d’acord amb el plànol adjunt.
  • Les línies L2, L3, L4, L5, L8 i L9 oferiran servei fins a les 3 h de la matinada el divendres, dissabte i diumenge de Festa Major.
  • Divendres i dissabte, el Bus de Nit estarà en servei fins a les 5 h de la matinada, i el diumenge la línia L9 allargarà el servei també fins a les 5 h de la matinada per tal de donar servei a la parada més propera de la Carpa de Vallparadís (parada Arxiu Comarcal).
  • El dimecres, 3 de juliol, en finalitzar el castell de focs i el rom cremat, també hi haurà un servei especial de les línies L2, L3, L4, L5, L8 i L9 que sortirà de la plaça de Lluís Companys i que arribarà als barris. 
  • Tots els serveis de transport nocturn comptaran amb el servei de parada intermèdia. Aquest servei, restringit a dones, joves menors de 16 anys, persones grans i persones amb discapacitat, ofereix la possibilitat de sol·licitar parades intermèdies, només de baixada i no de pujada, entre dues parades fixes de la ruta. La baixada s’efectuarà per la porta davantera de l’autobús, i la parada es realitzarà on, a criteri del conductor, es compleixin les condicions de seguretat més adients.
  • El dissabte 2 de juliol, el servei es veurà afectat amb motiu de la cursa atlètica de 19.30 a 22h, i les línies que circulen per la Rambla d'Ègara es desviaran per l'avinguda Àngel Sallent. 
  • El divendres, dissabte, diumenge i dilluns, els autobusos municipals tindran horaris especials, que podeu consultar a www.tmesa.com i al programa de Festa Major. 
  • Pel que fa als autobusos interurbans, totes les línies realitzaran parada a l’estació d’autobusos situada a la plaça Doré. Les línies de Terrassa-Matadepera, Terrassa-Castellbell i el Vilar circularan pels carrer d’Arquimedes i de Galileu; la N61 i N66 circularan pel carrer d’Arquimedes; i la e2 i la N64 circularan pel carrer de Galileu. 
  • D’altra banda, la parada de taxi de la Rambla d’Ègara, entre el carrer del Doctor Cabanes i el portal de Sant Roc, es trasllada al carrer Columel·la des de les 7 h del dijous, 30 de juny, fins a les 6 h del dimarts, 5 de juliol. També hi ha una altra parada davant el Cap Rambla.

Aparcaments


Els aparcaments tindran restriccions d'entrada i sortida coincidint amb la realització de les activitats incloses en aquest programa que afectin, directa o indirectament, les vies d'accés i sortida dels aparcaments. S'ha establert una oferta de FàcilPk per als pàrquings de la plaça de Lluís Companys i del carrer Sant Leopold, amb tarifes reduïdes per als dies 2, 3 i 4 de juliol, de 3 euros fins a 4 hores i de 5 euros per a tot el dia.

Les persones amb mobilitat reduïda que disposin de targeta d'aparcament podran estacionar a les reserves especials dins els aparcaments públics, a la zona blava sense necessitat d'extreure tiquet i també s'habilitaran tres noves zones d'aparcament al carrer d'Indústria (3 places), carrer de Vallhonrat (3 places) i carrer de l'Infant Martí (3 places.

Programa Festa Major by naciodigital on Scribd

 

 

Participació