Més casals i noves activitats d'estiu pel infants i joves de Terrassa

L'objectiu és millorar les oportunitats educatives de la població infantil i jove, especialment d’aquella amb menys recursos

Un casal d'estiu
Un casal d'estiu | Cedida
LaTorre
27 de juny del 2022
Terrassa ja ho té tot a punt per posar en marxa el programa + Estiu amb noves propostes per ampliar l’oferta d’activitats amb contingut educatiu durant els mesos estivals. Entre les novetats d’enguany hi ha un campus tecnològic que permetrà a 90 joves en risc d’exclusió i/o d’instituts de màxima complexitat accedir a programes universitaris de primer nivell internacional. A més a més també es faran dos casals d’activitats comunitàries al D4 i al D7, i un nou pati artístic dedicat al flamenc.

La iniciativa vol incidir en l'Educació 360, també durant les vacances escolars. És per això que el programa és transversal i implica els serveis d’Educació, Joventut, Serveis Socials, Capacitats Diverses, Universitats, Esports i el programa de Projectes Audiovisuals, a més de les entitats de lleure, centres universitaris, escoles de primària, instituts i entitats diverses.

En total, l’Ajuntament destina al programa + Estiu prop de 575.000 euros entre el cost de les activitats que organitza, les subvencions a les entitats de lleure i altres despeses. Pel que fa als ajuts a les famílies amb menys recursos per garantir que tots els infants i joves puguin accedir a activitats durant l’estiu pugen enguany a gairebé 502.000 euros.

El denominador comú de les activitats recollides sota la marca +Estiu és la voluntat de millorar les oportunitats educatives de la població infantil i jove, especialment d’aquella amb menys recursos. Així, moltes de les activitats programades a +Estiu s’adrecen específicament a persones amb aquests perfils i no tenen cap cost per a les famílies. Altres són obertes a tota la ciutadania, però incorporen mecanismes per garantir que hi puguin accedir infants i joves de tota condició, a través dels ajuts i beques que atorguen els serveis socials municipals.

L’edició 2022 del programa + Estiu està integrada per casals d’estiu de les entitats de lleure; catàleg d’activitats de reforç educatiu a disposició de les entitats de lleure; campus tecnològic; casals comunitaris al D4 i al D7; casal de cinema; patis Oberts; patis Artístics; cursets de natació; i casals d’estiu de les Escoles Bressol Municipals.