Terrassa blinda el patrimoni cultural de la ciutat

El ple aprova regular les actuacions a diversos elements per evitar que puguin desaparèixer

El nou document contempla 317 elements situats en sòl urbà.
El nou document contempla 317 elements situats en sòl urbà. | Cedida
LaTorre
30 de juny del 2022
El ple d’aquest mes de juny ha aprovat inicialment la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Municipal (POUM) per a ampliar l’Inventari del Patrimoni Cultural de Terrassa. Amb aquesta modificació puntual es regulen les actuacions que es podran autoritzar en aquells elements que, a hores d’ara, no estan protegits per evitar, d’aquesta manera, que puguin desaparèixer.

El passat mes de novembre es va obrir un procés participatiu i es van celebrar quatre sessions informatives de caràcter presencial per explicar aquest document a la ciutadania. Fruit d’aquests debats, es van recollir un total de 283 propostes, moltes de les quals han estat incorporades al document que es portarà a aprovació al ple ordinari d’aquest mes.

S’ha fet una nova revisió i el nou document incorpora un total de 317 elements situats en sòl urbà, a diferència dels 364 amb els quals comptava l’Avanç. Una reducció que respon la
nova reorganització realitzada en l’inventari i a una nova catalogació dels criteris
generals de protecció.

D'aquests, 28 corresponen a conjunts edificats d’interès; 233 a edificis d’interès; 16 a elements arquitectònics singulars d’un edifici; 28 a elements artístics complementaris d’un
edifici: 5 a elements del patrimoni natural; 7 que corresponen els jaciments arqueològics i/o paleontològics. Hi ha conjunts fabrils, cases de rengle o mostres d'arquitectura, entre d'altres. 

Aquest document, és el pas previ a la redacció del futur Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i Catàleg de béns arquitectònics, arqueològics i ambientals.