Es construiran 206 habitatges de protecció oficial a Torre-sana

​L’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat signaran un conveni per fer-ho efectiu els pròxims cinc anys

Promoció de pisos a Terrassa.
Promoció de pisos a Terrassa. | Roger Navarro
A.M
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 9:37h
Terrassa tindrà 206 nous pisos de protecció oficial al barri de Torre-sana. Això és el que es desprèn de l'acord entre l'Ajuntament i la Generalitat que es portarà al ple municipal del mes de juny i que posteriorment signarà la Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català del Sòl (INCASOL). 

Aquest conveni contempla que l'Ajuntament cedirà gratuïtament dos solars, d’una superfície de 1.765 m2 per tal de construir-hi un màxim de 206 habitatges d'HPO en cinc anys. L’estimació econòmica de la inversió a realitzar en aquest sector del barri del Districte 2, recollida també al conveni, és de 22,76 milions d’euros.

En comissió informativa, la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, i regidora d’Habitatge, Lluïsa Melgares, "aquest és un gran acord, ja que dona resposta a la nostra voluntat de treballar i oferir oportunitats a la població per accedir a un habitatge digne".

Des del seu punt de vista, aquesta proposta per ampliar el parc públic destinat a polítiques socials d’habitatge "és positiva, a més, perquè es preveu reservar en primera adjudicació habitatges per a joves de menys de 35 anys, una clàusula molt important ja que pot suposar un impuls per a aquells i aquelles joves amb voluntat d’independitzar-se, de la nostra ciutat". 

Entre d'altres mesures previstes a la ciutat, hi ha la de limitar el preu del 30% dels pisos privats de nova construcció, una proposta del govern local que està subjecte a la llei d'habitatge del govern espanyol i que ha aixecat opinions a favor i en contra.