S'activa en fase d'alerta el risc d’incendis forestals i el d’onada de calor a Terrassa

Es demana a la ciutadania evitar accedir a les zones forestals donat el Pla Alfa 3 per risc extrem al municipi

Termòmetre de la Rambla d'Ègara.
Termòmetre de la Rambla d'Ègara. | Anna Mira
LaTorre
17 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:08h
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat, en fase d'alerta, el Pla d’Emergència Municipal per risc d’incendis forestals i el de risc d’onada de calor d'acord amb l’avís de la Direcció General de Protecció de la Generalitat de Catalunya, i tesa també l’activació per part dels Agents Rurals de la situació de Pla Alfa 3 per risc extrem al municipi.
 
En aquesta fase, l'Ajuntament demana no fer activitats de lleure a l'entorn forestal i s'ha reforçat la vigilància a les zones més bosques, així com s'ha fet un avís als veïns situats a tocar del bosc. A més, es demana a la ciutadania s'abstingui d’accedir a les zones forestals donat l’elevat risc d’incendi, així com extremar la vigilància en les zones forestals i trucar immediatament al 112 en el cas de detectar una columna de fum.

En relació a l'extrema calor es rcomana a la ciutadania que estigui a llocs frescos com parcs amb obmbres, beure molta aigua i si s'escau s'obriran sales amb aire condicionat en biblioteques. També s'està fent una especial vigilància de les persones més grans de 75 anys sense suport familiar o recursos i als malalts crònics; a les persones amb capacitats diverses que afectin a les capacitats motores i/o cognitives que els impedeixi hidratar-se; i seguiment especial de les persones amb indefensió i vulnerabilitat social.