sanitat

Salut confirma que les derivacions hospitalàries del CAP Can Roca recauran a MútuaTerrassa

El departament s'ha reunit avui amb diversos actors del CST i ha insistit que obrirà les seves portes la segona quinzena de setembre

D'esquerra a dreta, gerent de l’Ambit Metropolità Nord del CatSalut, Anna Aran, director gerent del CST, Alfredo Garcia, directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel | Anna Mira
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 17 de juny de 2022 a les 15:01 |
La gestió del CAP Can Roca de Terrassa la tindrà el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) però les derivacions hospitalàries es faran a MútuaTerrassa. El departament de Salut s'ha reunit aquest divendres al matí amb els diferents actors del CST per posar punt final al "soroll" que segons la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, s'ha generat aquests dies al voltant d'aquest nou equipament sanitari de la ciutat. 

Els representants del departament juntament amb la gerent de l’Àmbit Metropolità Nord de CatSalut, Anna Aran, s'han reunit amb el consell de govern del CST on l'alcalde, Jordi Ballart, n'és el vicepresident, la direcció del Consorci, amb Alfredo Garcia, i amb el comitè d'empresa. S'ha abordat la situació i Salut ha insistit en el fet que el nou CAP obrirà les seves portes la segona setmana de setembre. Una data que el president del comitè, Xavier Lleonard, posava en dubte aquest mateix dijous, en roda de premsa amb el govern egarenc. Precisament, Lleonard, en declaracions a aquest mitjà, ha expressat que a la reunió que s'ha mantingut "no s'ha dit res de nou" i manifesten el seu descontentament amb Salut perquè "no s'ha donat ni un sol argument assistencial" per justificar que MútuaTerassa assumeixi les derivacions hospitalàries. En aquest sentit, Lleonard ha lamentat que els 5.000 pacients que es derivaran del CAP Nord -gestionat pel CST- "veuran doblades les llistes d'espera". Està previst a més que 18.000 pacients del CAP Rambla es traslladin al nou CAP.  


Per Salut aquesta organització rau en motius "d'organització interna i de fluxos de pacients" perquè "pel CatSalut les dues institucions -CST i Mútua- són operadors vàlids per fer-les", ha expressat Craywinckel. "Ara mateix és el més més fàcil des del punt de vista d'atenció a la població. El que es mira és si la població està ben atesa i el resultat és bo". Aquest model dual ja es dona al CAP Sant Genís de Rubí i el mateix Departament ha acceptat que "no funciona com ens agradaria". No obstant això, creuen que cal millorar el de Rubí i fer "tot el possible" perquè no passi el mateix amb Can Roca. 

Per tal d'obrir les portes després de l'estiu, CatSalut ha explicat que el traspàs de pacients ja està fet des del 2021 i amb el que s'està treballant ara amb el traspàs de professionals. El que s'està fent "de forma pactada amb el CST, Mútua i CatSalut" en aquest cas és oferir voluntàriament als professionals que traslladin la seva tasca al CAP Can Roca. Unes gestions que asseguren que estaran enllestides els pròxims mesos. "L'objectiu és encaixar les voluntats de tothom", ha expressat el director gerent. 


Tot i que la reunió d'avui deixa poc marge de maniobra per canviar les coses, des del comitè d'empresa mantenen la presentació de la proposta de resolució en el ple del mes de juny i "seguirem insistint perquè creiem que s'estan equivocant", ha asseverat Lleonart. D'altra banda, han anunciat que faran les consultes jurídiques pertinents per saber si aquest atorgament incompleix alguna normativa en defensa dels interessos de la ciutadania.  


 

 

Participació