1 de 10
LA PATUM 2022

Rull fa de Ple a la Patum de Berga

Aquest dijous s'han fet els primers dos Salts de la Patum Completa

Josep Rull, vestit per sortir de Ple a la Patum. | J.R
per LaTorre, Berga, Catalunya | 17 de juny de 2022 a les 09:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'exconseller de Terrassa, Josep Rull, ha fet de Ple a la Patum de Berga aquest dijous. En una piulada a la xarxa, Rull agraeix l'honor que ha representat poder viure una de les experiències més preuades pels patumaires. "Avui sento encara més admiració cap a Berga i els berguedans", ha expressat. Vestit amb la roba tradicional verda i vermella amb la màscara i protegit amb l'herba vidalba per no prendre, Rull ha sortit a la plaça de Sant Pere acompanyat de dues persones que supervisen i acompanyen els Plens durant el Salt de la Patum completa. 
 
El segon salt de Plens de la Patum Completa d'aquest dijous s'ha iniciat sense música, seguint únicament el so del Tabal, tal com es feia abans de la incorporació de la música, a finals del segle XIX. D'aquesta manera, la comparsa dels Vestidors de Plens i les Maces ha homenatjat els 400 anys de la figura dels Plens. En el primer salt ha reivindicat les Maces.

 

FOTOS Berga vibra amb la Patum Completa de dijous

 

Participació