Terrassa recupera l'arribada de la Flama del Canigó

El Pla de la Font de l’Apotecari tornarà a ser el punt on se celebrarà la revetlla de Sant Joan

La flama del Canigó arribarà a Terrassa.
La flama del Canigó arribarà a Terrassa. | Som Països Catalans
Redacció
15 de juny del 2022
Actualitzat el 20 de juny del 2023 a les 11:09h
Després de dos anys de pandèmia, aquest 2022 Òmnium Terrassa recupera la revetlla de Sant Joan com les d'abans i, amb ella, l'arribada de la Flama del Canigó. Baixada del Coll d'Ares (1.495 m) arribarà a la ciutat egarenca el dijous 23 de juny cap a les 18 hores. 

Com ja és habitual ho farà gràcies al Club Ciclista de Castellbisbal i l’Associació Cultural Popular Terrassenca La Xemeneia. Així doncs, l'arribada dels ciclistes serà aproximadament a les sis de la tarda al Raval de Montserrat. Allà es farà la lectura del manifest, enguany escrit per l’activista cultural i editor Eliseu Climent. 

Tot seguit, la flama es traslladarà al Pla de la Font de l’Apotecari amb els Gegants Bojos de Terrassa. Des del Raval de Montserrat es passarà per la placeta de la Font trobada, el carrer Sant Pere, la placeta de Saragossa, el carrer nou de Sant Pere, la plaça de la Creu Gran, el carrer de la Creu Gran, la plaça del Rector Homs, el carrer Major de Sant Pere, el carrer de l’Alcalde Parellada, i el carrer de l’Arquitecte Puig i Cadafalch fins al Pla de la Font de l’Apotecari.

Allà a les 19 h es farà un taller de fanalets, a les 20.30 h hi haurà la rebuda de la Flama a la plaça i a les 21 h un sopar popular de taifa. Es demana als assistents portar el menjar i l'organització ofereix taules, cadires, coca i cava per 4 euros. Caldrà reservar els tiquets aquí. Més tard, a les 22.30 s'encendrà la foguera i es farà el ball de revetlla amb Lauzeta i punxadiscs.