1 de 10
INCENDI

Actiu el pla Alfa 2 a Terrassa per risc d'incendi

El Vallès Occidental és una de les 15 comarques que tenen activat aquest nivell; 22 més estan al nivell 1

Un incendi el passat mes de juliol | Bombers
per Irene Montagut, Rubí, Catalunya | 14 de juny de 2022 a les 16:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Cos d'Agents Rurals de la Generalitat ha activat el nivell 2 del Pla Alfa a 15 comarques catalanes, entre les quals el Vallès Occidental. Aquest és el segon més alt en l'escala de risc d'incendi, i suposa el control de llocs especialment delicats, a més del control de circulació de vehicles per algunes zones forestals, entre d'altres. 
 


L'activació del Pla Alfa es dona en uns dies de temperatures i humitats molt allunyades de les que són habituals per l'època. 

Pel que fa a Rubí, l'Ajuntament ha informat que manté executats de manera continuada els treballs relatius a la neteja de vegetació de les franges perimetrals de les urbanitzacions, així com el manteniment de camins en bon estat per un hipotètic necessari accés de vehicles per a l'extinció d'incendis.


Què implica cada nivell del Pla Alfa?


El nivell 1 del pla desplegat pels Agents rurals implica una vigilància prioritària dels incendis forestals per davant d'altres tasques que són competència d'aquest cos. Així, es controlen columnes de fum en terrenys forestals i no forestals a menys de 500m de zones forestals, identifiquen els autors dels focs, han de fer apagar els focs en cas de perill i fan control sobre llocs predeterminats d'especial risc.


Pel que fa al nivell 2, que suposa una vigilància exclusiva dels incendis forestals, a més de dur a terme les tasques del nivell 1, també controlen la circulació de vehicles per zones forestals predeterminades, es posen en marxa punts de guaita estratègics i es controlen, també, abocadors predeterminats.

I finalment, amb el nivell 3 es restringeix l'accés a massissos forestals, com a mesura prioritària. A més de dur a terme les tasques del nivell 1 i 2, també s'estableix un comitè de coordinació a la seu de la Unitat Operativa, s'estableixen centres de coordinació d'efectius a les zones d'actuació i s'anul·len les autoritzacions per fer foc, excepte les excepcionals.
 

 

També hauries de llegir
Fa 33 setmanes

Alerta per l'onada de calor els pròxims dies a Terrassa

Participació