1 de 10
sanitat

Marea Blanca de Terrassa i la FAVT també demanen que el CAP Can Roca sigui de gestió pública

Recentment, l'alcalde, Jordi Ballart, s'ha compromès que serà el CST qui gestioni el nou equipament

CAP Can Roca de Terrassa. | Anna Mira
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 9 de juny de 2022 a les 14:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La futura obertura del CAP Can Roca de Terrassa segueix portant cua a la ciutat. La setmana passada fos l'alcalde, Jordi Ballart, qui es va comprometre que el nou centre de salut estarà gestionat íntegrament pel Consorci Sanitari de Terrassa (CST). I aquesta, són la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa-Marea Blanca i la Federació d'Associacions de veïns de Terrassa (FAVT) qui donen suport al comitè d'empresa del CST, al Sindicat de Metges de Catalunya i "a tots aquells que demanen explicacions, transparència i participació en les decisions".

En un comunicat, les associacions veïnals i plataformes de ciutadans de Terrassa apunten que "ns tenen acostumats a manca de transparència" ara d'un CAP acabat "en el qual hem gastat un munt de diners públics". Es queixen que "sembla que els usuaris no hi tinguem res a dir encara que som nosaltres qui l'hem pagat i els qui l'hem d'utilitzar".


A més a més, lamenten que "si com sembla no es contractarà personal facultatiu addicional, la congestió del CAP de Terrassa Nord seguirà com fins ara, amb hores pel metge de família amb terminis de 36 dies i més".

"No podem permetre que negociïn amb la nostra salut" i recorden que quan es va fer la planificació sanitària de la ciutat es va deixar clar que el CAP Can Roca seria gestionat pel CST i no per MútuaTerrassa qui "sol·licita que l'atenció hospitalària i d'especialistes sigui realitzada per aquesta entitat". En el text fins i tot suggereixen que "potser el motiu són les influències del Sr. Rull, en agraïment per la seva contractació per part de MútuaTerrassa?".


En aquest sentit, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa-Marea Blanca, insisteixen a exigir que Mútua passi a ser 100% pública. 

Participació