1 de 10
atur

GRÀFIC | Descens històric de l'atur a Terrassa: baixa fins a nivells del 2008

Durant aquest darrer mes de maig s'han registrat 345 persones menys a les llistes locals de l'atur

L'Oficina de Treball del carrer Sepúlveda de Barcelona en el primer dia de vaga al SEPE | ACN
per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 7 de juny de 2022 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Terrassa bat un rècord històric i per primera vegada l'atur se situa a nivells de l'any 2008. Segons les dades de l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, el passat mes de maig es va tancar amb 12.817 desocupats, cosa que significa el 12,02% de la població activa -sense contemplar-se la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-.


 
 
ATUR VALLÈS OCC

InfogramAixò vol dir que durant el mes de maig han trobat feina 345 persones a la ciutat. Aquesta enome davallada torna a fer caure la llista de l'atur municipal, que havia incrementat els últims mesos. Així doncs, la ciutat registra una taxa de desocupació que feia més de 10 anys que no es veia, en concret des de l'any 2008


No obstant això, en aquesta ocasió la positiva tendència egarenca també s'ha reproduït al conjunt de la comarca i del país. Rellevants han estat els resultats de les cocapitals de Sabadell i Terrassa que han registrat un descens absolut en el nombre d'aturats de 561 i 345, respectivament. Rubí, també ha gaudit d'una caiguda de 152 persones en les llistes de l'atur i Sant Cugat 50 persones menys. 

A més a més, aquesta tendència a la baixa també s'ha visualitzat en el nombre d'aturats total del Vallès Occidental que s'ha desplomat en més de 1.700 persones; mentre que al conjunt de Catalunya l'atur també ha caigut en gairebé 16.700. 
Participació