Junts suspèn el govern municipal: «pensen en les pròximes eleccions i no en les pròximes generacions»

El grup municipal ha presentat 137 acords i propostes de resolució, dels quals se n'han aprovat 125 però denuncien que molts no s'han executat

Meritxell Lluís durant la roda de premsa de balanç del mandat de Junts per Terrassa.
Meritxell Lluís durant la roda de premsa de balanç del mandat de Junts per Terrassa. | Julio Diaz
03 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:06h
Quan falta un any per les eleccions municipals, Junts per Terrassa, ha fet un balanç d'aquest mandat, tant pel que fa a la feina que ha fet el grup municipal com per la lectura que tenen del govern de coalició de Tot per Terrassa i ERC. En aquest sentit, la portaveu i possiblement, candidata, Meritxell Lluís, ha expressat que "pensen en les pròximes eleccions i no en les pròximes generacions".

En aquest sentit, Lluís lamenta que "es governi a cop de titular" i considera que l'acció de govern "és molt decebedora". Per Junts, "és un govern que ven fum de primera categoria però el fum s'esvaeix i les coses queden sense fer i les necessitats sense atendre", ha insistit. En aquest sentit, lamenta que durant aquest mandat el partit s'hagi trobat amb el mur de la majoria absoluta que no ha tingut en compte l'oposició. "En tres anys l'alcalde no ens ha citat per parlar de les prioritats de la ciutat".

Des de Junts apunten que ha estat un mandat "complicat" tant per la crisi de la pandèmia de la Covid-19 com per la guerra d'Ucraïna, però "no pot ser una excusa". També a nivell intern, recorden que el cap de llista, Lluís Puig "no va poder prendre possessió de l'acta de regidor per la repressió i l'exili forçat". En aquest sentit, Lluís ha lamentat també que "el govern s'ha posat de perfil amb la repressió, en lloc d'anar-hi de cara". A més a més, durant el mes de setembre del 2020 Miquel Sàmper va ser nomenat conseller d'Interior i Montse Trullàs va agafar el seu relleu.

Amb tot però, expliquen que el grup municipal en aquests tres anys ha presentat 1.287 preguntes per escrit, 47 precs i preguntes i 137 acords i propostes de resolució, dels quals se n'han aprovat 125. Sobretot amb temes relacionats amb la seguretat, la mobilitat i la neteja i manteniments de carrers. No obstant això, creuen que no és suficient perquè, a banda de la Guia Inclusiva, moltes no s'han dut a terme.

"No hi ha cap mecanisme que obligui a executar allò que s'aprova", ha denunciat Lluís qui ha dit que caldria explicar per què hi ha coses que no es fan. "Tenim un equip de govern que per no debatre en el Ple ha intentat transaccionar o arribar a acords de coses que hem vist que no es creien". Els exemples que posen des de Junts són la recollida de deixalleries, el fraccionament dels tributs municipals, l'arranjament de llambordes, el foment de l'ús del català, etc.

Com ja han reiterat en altres vegades apunten que el govern actual de TxT i ERC "ha perdut el pols de la ciutat" i que incompleix amb les "promeses estrella" com la revolució verda, la municipalització del CAAD, el SAD o els menjadors escolars, o la transformació de les rieres. Per Junts cal un govern que "retorni la il·lusió per tirar endavant i aprofitar les oportunitats i els reptes de Terrassa".