1 de 10
sanitat

Ballart es compromet que la gestió del nou CAP Can Roca sigui 100% pública

El comitè d'empresa del Consorci Sanitari de Terrassa insisteix que el nou centre sanitari ja podria estar en funcionament

Reunió del comitè d'empresa del CST amb l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart. | Aj. Terrassa
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 2 de juny de 2022 a les 20:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s’ha compromès que el nou CAP Can Roca de la ciutat estigui íntegrament gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Així ho ha fet saber en una reunió, aquesta mateixa tarda, amb una representació del comitè d’empresa del Consorci. 

Segons declaracions del mateix comitè en aquest mitjà, ha estat una "reunió productiva, amb un clima de confiança i distensió" on l'alcalde ha refermat la voluntat que la ciutadania tingui un nou centre sanitari 100% de gestió pública. La trobada arriba després de la denúncia que va fer el comitè d'empresa fa uns dies on alertava que MútuaTerrassa i CatSalut estaven posant traves que no permetien l'obertura immediata del CAP, tal com estava previst. Segons s'apunta, el Departament de Salut estaria valorant l'opció que la gestió de l'assistència primària depengui del CST però que les derivacions hospitalàries passin a MútuaTerrassa, de gestió privada. En aquest sentit, el govern egarenc contactarà amb la Generalitat i el CatSalut per aconseguir  que es mantingui la voluntat inicial respecte de la gestió d’aquest equipament sanitari de la ciutat. "Ens oposem frontalment a la demora de l'entrada en funcionament del CAP", ha expressat el president del comitè, Xavier Lleonart, present a la reunió amb el batlle. A més a més, ha apuntat que segons informacions recents, el CAP podria haver entrat en funcionament a finals del mes de març però que la demora en el traspàs de pacients i professionals per part de Mútua així com els possibles canvis de gestió, ho estan endarrerint.


"Treballarem conjuntament per revertir la situació sempre amb criteris assistencials i no polítics perquè els principals perjudicats són la ciutadania que es mereix una sanitat pública i de qualitat", ha afegit Lleonart. En aquest sentit, els veïns també han fet palesa la seva preocupació per veure un equipament acabat però completament buit. 

El primer tinent d'alcalde de Terrassa, Isaac Albert, també s'ha mostrat partidari que la gestió del CST sigui de titularitat pública, tal com "estava acordat", ha expressat en una piulada a les xarxes. Ha afegit també que "la Primària i l'especialitzada ha de dependre del mateix operador".  
 
Alhora el cas arribarà al Parlament de Catalunya on En Comú Podem, ha entrat una bateria de preguntes perquè sigui el Govern qui respongui per què no s'ha fet el traspàs de pacients ni de professionals per poder obrir o si es considera que s'estan posant traves a la posada en marxa, entre d'altres. 

Participació