Pas endavant per connectar Vacarisses a la xarxa d'aigua

No obstant això, les restriccions del subministrament segueixen vigents al municipi

Reunió per connectar Vacarisses a la xarxa d'aigua
Reunió per connectar Vacarisses a la xarxa d'aigua | Cedida
02 de juny del 2022
Actualitzat el 07 de juny a les 11:47h
Vacarisses aconsegueix posar fil a l'agulla per començar el projecte que ha de connectar aquest municipi del Vallès Occidental amb la xarxa d'aigua a través de Viladecavalls. Mentre les restriccions en el subministrament segueixen vigents per bona part de la població del municipi, a les dependències de l'Ajuntament les diferents administracions implicades consideren que és "necessari" i "urgent" que Vacarisses tingui aigua a través de la xarxa de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). 

La reunió, que va comptar amb l’alcalde de Vacarisses, Antoni  Masana, i el regidor d’Obres i Serveis, Pere Casas, es van reunir amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes; la regidora d’Aigua de l’Ajuntament de Terrassa, Lluïsa Melgares, i representants de Taigua, Aigua Municipal de Terrassa, va posar sobre la taula estudiar la manera més àgil de realitzar la connexió en alta per portar aigua des de Viladecavalls fins a Vacarisses. 

L'Ajuntament local ha fet una lectura positiva de la trobada. "La sintonia amb totes les administracions implicades és absoluta i es coincideix en la necessitat i la urgència de sumar esforços per tirar endavant el projecte el més aviat possible". En aquest sentit, està previst que durant les pròximes setmanes hi hagi una nova reunió per continuar avançant en aquesta línia. 

Mentrestant, la setmana passada, el ple municipal va aprovar, per unanimitat, la instal·lació d’una estació de bombeig d’aigua a Els Caus per evitar que la part alta de la urbanització es quedi sense subministrament. Amb una vigència de 25 anys, es preveu que aquesta estació també ajudi en la situació actual d’emergència, evitant problemes en el subministrament si Mina, Aigües de Terrassa, aporta més volum d’aigua a altres zones de Vacarisses. 

Talls d'aigua
Des del 18 de maig que a Vacarisses s'han establert franges de subministrament d'aigua a la població per la sequera acumulada i l'increment del consum donades les altes temperatures. Així doncs, la població d'aquest municipi només té aigua corrent des de les 06 h fins a les 10 h del matí i de les 18 h a les 24 h a la nit. Cal recordar que les urbanitzacions de La Creu, Els Caus, El Ventayol, La Farinera i El Palà no es veuran afectades per aquesta mesura, ja que no s'abasteixen d'aigua municipal.