Enric Cama i Colomés ja té la Medalla d'Honor de Terrassa

Actualment, forma part de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme i s'ha reconegut el seu compromís social i polític per lluitar contra la dictadura

Enric Cama i Colomés amb la medalla d'honor de Terrassa.
Enric Cama i Colomés amb la medalla d'honor de Terrassa. | Rafel Casanova BCF
02 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:07h
Enric Cama i Colomés ja té la Medalla d'Honor de la Ciutat. Aquest dimarts al vespre la Sala de Plens de l'Ajuntament s'ha omplert de gom a gom per rendir homenatge a la trajectòria professional, al compromís social i polític, i a la tasca de preservació de la memòria democràtica de Cama qui va treballar per restituir la memòria i la dignitat de les dones i els homes que van lluitar contra la dictadura i per la defensa de les llibertats.

El passat mes de febrer el ple municipal van votar per unanimitat atorgar la Medalla d’Honor de la Ciutat a Enric Cama i Colomés. Nascut a Barcelona l’any 1947, Cama és professor d’història jubilat. A més, també és membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme (ACEPF), en qualitat de vocal. Entre altres qüestions, coordina les activitats de la revista de l’entitat des de fa vint anys.

Als 14 anys entra a treballar en un taller metal·lúrgic, després a una fàbrica a Cerdanyola, on estableix contacte amb unes naixents CCOO del ram de químiques. El 1966 inicia la militància política a Acció Comunista, un grup minoritari de caràcter trotskista. La seva activitat antifranquista la durà a terme en el marc de les CCOO i les Comissions de Barri. El 1971 ingressa al PSUC, on desenvoluparé responsabilitats polítiques i organitzatives que amb els anys continuaran a ICV.

El 1974 serà detingut i empresonat, i en sortir de la presó aprofita per estudiar, per la fórmula de “Majors de vint-i-cinc anys”, la carrera d’història. A partir de 1983 canvia la seva orientació professional i treballa com a professor d’història en un institut, fins a la seva jubilació.

En l’actualitat és membre del Consell de Participació del Memorial Democràtic, membre de l’Espai de Memòria i dels Valors Democràtics de Terrassa i membre del Patronat de la revista Nous Horitzons.Especialista en temes europeus, als quals ha dedicat algunes publicacions, durant uns anys va ser vicepresident del Consell Català del Moviment Europeu. Una de les principals preocupacions actuals és la preservació de la memòria de la lluita antifranquista i la reivindicació de les víctimes de la dictadura.