La Festa Major de Terrassa escalfa motors

S'ha presentat el cartell d'una festa que tornarà a ser el 100% presencial i arriba amb algunes novetats

Presentació del cartell de la Festa Major de Terrassa 2022.
Presentació del cartell de la Festa Major de Terrassa 2022. | Anna Mira
01 de juny del 2022
Actualitzat el 03 de juny a les 10:43h
Falta just un mes perquè Terrassa torni a viure una Festa Major com les d'abans. De l'1 al 6 de juliol la ciutat acollirà centenars d'activitats per a tots els públics per fer que la festa grossa sigui més grossa que mai. Aquest dimecres s'han començat a escalfar els motors amb la presentació del cartell on el Drac de Terrassa i els principals monuments de la ciutat són els protagonistes.

La guanyadora ha estat Laura Ortiz Jiménez, alumna de l'Escola Municipal d'Art i Disseny que ha explicat que es tracta d'un cartell que vol transmetre "ganes de festa i de passar-ho bé". El protagonista és el Drac de Terrassa, que vestit amb una corbata es fa una selfie davant dels monuments de la ciutat, ha explicat la creadora. "He volgut combinar tradició i cultura amb un to col·loquial i un estil gràfic que pogués atraure l'atenció de la ciutadania". Ortiz ha fet servir colors vius i impactants que recordin "a festa" i amb un estil d'il·lustració dinàmic, ha afegit.

Per la seva banda, el director de l'Escola Municipal d'Art i Disseny, Ramon Alemany, ha agraït, un any més la feina feta pels alumnes i ha desitjat una carrera d'èxit a la Laura. Finalment, la dissenyadora gràfica Lluc Massaguer, qui ha portat el taller, ha expressat que "ha estat una experiència molt enriquidora". "Ens vam focalitzar molt en treballar el concepte de Festa Major i el resultat són les ganes de sortir al carrer i gaudir-la després de dos anys estranys".

En el taller de creació del cartell enguany ha comptat amb un total de 26 estudiants de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Superior en Gràfica Publicitària i que s'ha dut a terme en 10 sessions. A la presentació també han assistit els professors Petra Schieck i Alfred Trujillo.

Novetats i pinzellades de la programació
Tot i que fins d'aquí a unes setmanes no es coneixerà tota la programació de la Festa Major de Terrassa i els artistes que ompliran places i carrers de la ciutat, la regidora de cultura, Rosa Boladeras, ha avançat que aquesta serà una Festa Major com la del 2019 on la presencialitat tornarà a ser al 100%. No obstant això, la regidora ha expressat que la cap de cartell és una dona "molt sol·licitada".

Ha avançat però que els escenaris que tornaran a acollir activitats i concerts seran el de la plaça Nova, el Parc dels Catalans, la plaça Vella o el Vapor Ventalló -que enguany celebra el seu 10è aniversari-. Les activitats infantils es faran al Parc de Vallparadís i es recupera el Jove a l'Espai Vela, també de Vallparadís. Un espai nou que va sorgir de la pandèmia és la plaça del Rector Homs que acollirà els concerts de música clàssica o música coral. "Un espai potent amb la Seu d'Ègara com a protagonista".

Una altra novetat d'enguany és que el Parc de Sant Jordi serà l'oasi de la Festa Major. És a dir un lloc on les activitats seran més tranquil·les amb volums no tan elevats ni massa llum. "Volem donar l'oportunitat a la població de viure una festa més tranquil·la". A més a més, aquest espai serà el punt central de les activitats d'humor, també innovador perquè "tenim ganes de riure", ha afegit la regidora. I serà també el punt vegà de la Festa Major on hi haurà diverses propostes gastronòmiques.

Pel que fa als focs artificials de final de festa, l'Ajuntament enguany repetirà la descentralització que va posar en pràctica l'any anterior per la Covid. Es faran cinc focs simultanis a diversos punts de la ciutat "perquè siguin accessibles per a tothom", ha manifestat Boladeras.