1 de 10
sanitat

Els veïns de Can Roca, inquiets per la posada en marxa del CAP

Demanen explicacions al Departament de Salut per saber quan s'obrirà a la ciutadania

Visita al nou CAP Can Roca de Terrassa. | Cedida
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 1 de juny de 2022 a les 09:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els veïns del barri de Can Roca de Terrassa també mostren el seu neguit sobre la futura obertura del nou CAP en aquesta zona al nord de la ciutat. En un comunitat, l'Associació de Veïns assegura que els "inquieta" la posada en marxa del centre sanitari i intueixen que "es trobi llimant serrells entre les entitats del Consorci Sanitari de Terrassa i MútuaTerrassa". 

De fet, la polèmica sobre la gestió i l'obertura del CAP arribarà al Parlament de Catalunya de la mà d'En Comú Podem, que ha preparat una bateria de preguntes perquè sigui el Govern qui doni les explicacions oportunes, tal com ha recollit aquest mitjà. Els veïns, també apunten que en la visita d'obres del passat mes de març es va dir que hi havia prevista una jornada de portes obertes per la ciutadania però que encara no s'ha convocat tot i que l'obra ja està finalitzada. Recorden que en aquell moment s'estava en la fase d’equipament interior i de la contractació del personal sanitari i administratiu que se n’ocuparà, "el moll de l’os". 


Consultats per aquest mitjà, Mútua delega els procediments a Salut i aquest afirma que "encara s'està treballant amb els temes relacionats amb la gestió"Els veïns lamenten que una obra d'aquestes característiques i finançada amb diners públics no "rebi un tracte més amable per part de les entitats que hi formen part" i afirmen que "la salut ens importa". 


És per això també, que des de Metges de Catalunya demanen al CatSalut explicacions sobre els dubtes existents sobre l’entrada en funcionament del CAP, l'endarreriment o les derivacions. El CAP Can Roca tindrà una població de referència de 25.000 habitants, 5.000 dels quals provindran del CAP Terrassa Nord (gestionat pel CST) i 20.000 del CAP Rambla (gestionat per Mútua). 
Participació