1 de 10
sanitat

Salut admet que «s'està treballant» en la gestió del nou CAP Can Roca de Terrassa

El comitè d'empresa del CST creu que MútuaTerrassa és la responsable del retard en l'obertura

Meritxell Budó durant la visita al nou CAP Can Roca de Terrassa. | Cedida
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 31 de maig de 2022 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La setmana passada, el comitè d'empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) va denunciar que MútuaTerrassa i CatSalut eren els responsables de la demora en l'obertura del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Roca de Terrassa. Consideren que d'una banda, Mútua no està facilitant el llistat de pacients i professionals per fer el traspàs i que Salut ara es replanteja canvis en les gestions, passant les derivacions hospitalàries del CST a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa. 


Consultats per aquest mitjà, Mútua delega els procediments a Salut i aquest afirma que "encara s'està treballant amb els temes relacionats amb la gestió". Pel que fa a la demora en l'obertura, reiteren que "s’obrirà els propers mesos, amb la intenció que estigui obert abans de finals d’any", tal com va dir la secretària d’Atenció Sanitària i Participació, Meritxell Budódurant la visita d'obres el passat mes de març.

No obstant això, el comitè d'empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) denuncia que probablement no serà així perquè cal derivar pacients (uns 20.000 del CAP Rambla, gestionat per Mútua i 5.000 més del CAP Nord gestionat pel CST) i professionals. 


La inversió total per la construcció i equipació ha estat 4,5 milions d'euros i el nou equipament comptarà amb 32 consultes: 10 de família: 3 de pediatria; 13 d'infermeria; 2 d'odontologia; 1 de treball social; 3 consultes polivalents a més d'una aula d'educació sanitària i una altra d'atenció continuada.

 

Participació