La Campanya contra el Quart Cinturó posa punt final a la commemoració dels seus 30 anys

Prop de 400 persones van acudir a un acte central on es va manifestar la voluntat de l'entitat de continuar defensant la seva causa

Imatge d'arxiu d'una protesta contra el Quart Cinturó
Imatge d'arxiu d'una protesta contra el Quart Cinturó | CCQC
L.T.
31 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:23h
La commemoració dels 30 anys de la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) posa el punt final amb una festa multitudinària com a cloenda. El programa ha recollit diversos actes on s'ha fet valdre la feina que l'entitat va començar el 1992, la qual continua reivindicant un altre model de mobilitat i la protecció dels espais agroforestals de la plana del Vallès.

Així doncs, més de 400 persones han participat aquest dilluns, 30 de maig, en una jornada festiva i reivindicativa que ha acabat amb la lectura d'un manifest. El bosc de Can Deu de Sabadell ha sigut l'espai on s'han produït activitats de tota mena com una caminada, una bicicletada, animació i dues actuacionsmusicals.

Durant la lectura del manifest, s'ha reivindicat que "fa 30 anys ens vam començar a moure per donar a conèixer l'amenaça que suposava el Quart Cinturó per a la Plana del Vallès". El document també recull la denúncia que "els seus defensors s'entesten a mantenir-lo viu, fent oïdes sordes dels objectius de reducció d'emissions o de la constatació que ens calen polítiques de proximitat a nivell agrícola i ramader".

Des de la direcció de la CCQC s'ha deixat ben clar que la seva lluita no ha acabat. L'entitat encara recordarà que els reptes ambientals són cada dia més urgents i que impliquen reduir impactes sobre el territori. A més a més, adverteixen que tot i la voluntat del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana de reactivar el projecte, seguiran al peu del canó.