Tot a punt per al Carnestoltes d'estiu

Se celebra aquest cap de setmana a Terrassa amb canvis en el recorregut

Presentació del Carnestoltes 2022.
Presentació del Carnestoltes 2022. | Cedida
A.M
31 de maig del 2022
Tot i ser a les portes de l'estiu, aquest cap de setmana 4, 5 i 6 de juny Terrassa viurà la festa del Carnestoltes XLV. Amb dies llargs, màniga curta i calor. Un Carnestoltes inusual que la ciutat va traslladar al primer cap de setmana de juny per l'explosió de casos de la variant òmicron que hi havia el mes de febrer. Ara, sense restriccions ni mascaretes, des de la Confraria Mascarada asseguren que serà "diferent".

En total hi haurà 21 comparses que sortiran pels carrers de la ciutat en un recorregut que també és nou. Dissabte al vespre el periodista de Canal Terrassa, Oriol Carreras, serà el pregoner encarregat de donar el tret de sortida a la festa més desenfrenada de l'any.

La festa començarà a tres quarts de set de la tarda a l'avinguda de Josep Tarradellas, amb la plaça de les Magnòlies; baixarà la Rambla d'Ègara; Portal de Sant Roc; Rambla d'Ègara, Raval de Montserrat, plaça de la Font Trobada, carrer de Gavatxons, plaça Vella i carrer Major.

Tot seguit, el Recinte Firal acollirà el sopar de comparses i es farà l'entrega de premis del concurs. La rua infantil de diumenge no varia el recorregut i dilluns hi ha previst la vetlla dels difunts Rei i Reina del Carnestoltes, ball de vídues, i crema i comiat dels difunts.

El que sí que es va presentar el passat mes de febrer és el cartell, protagonitzat enguany pels Borbons sota el lema El Pavo Real. Una sàtira que juga amb el paral·lelisme entre la monarquia i el Carnestoltes.