Medi Ambient

​Arriba la 31a Setmana del Medi Ambient, centrada en els recursos hídrics

Aquesta edició també gaudirà de l'Ultra Clean Marathon, una cursa solidària en què es recolliran residus

per Lluís Tomàs, Terrassa, Catalunya | 31 de maig de 2022 a les 10:31 |
El regidor de Medi Ambient Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, durant la roda de premsa | Aj Terrassa
La 31a edició de la Setmana del Medi Ambient aterra a Terrassa amb els recursos hídrics com a eix central de la programació. De la proposta, la qual du el lema Recursos hídrics, gotes de vida, destaca la Festa del Medi Ambient, que tindrà lloc el diumenge, dia 12, al Parc de Vallparadís, i la cursa Ultra Clean Marathon, prevista pel dissabte, dia 11 de juny.

La finalitat de la iniciativa és donar a conèixer la importància que tenen els rius, llacs, pous i aqüífers en els processos d'ecosistemes aquàtics i en la protecció de la biodiversitat. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero, ha destacat en roda de premsa que "el paper de les nostres filles i fills és cabdal, perquè hauran de prendre un paper actiu per identificar, preservar i contribuir a buscar solucions".


L'Ajuntament ha preparat una programació amb tres conferències: la de dimarts, dia 7, tractarà sobre les experiències de la gestió i de la reutilització d'Aigües del Prat; dimecres, dia 8, sobre vida sostenible; i dijous, dia 9, sobre l'estat ecològic dels nostres rius. També hi ha prevista l'organització de tallers, la projecció de la pel·lícula ambiental La fuente de las mujeres, una ruta per fer el camí de Sant Jaume, de Terrassa a Ullastrel o una jornada de neteja ciutadana a l'Anella Verda, als entorns del Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB).

A més a més, La 31a Setmana del Medi Ambient gaudirà de la Festa del Medi Ambient com a cloenda, el 12 de juny. La celebració al Parc de Vallparadís gaudirà de diversos tallers, a més a més d'una entrega de premis escolars de relats curts sobre l'aigua. Tota la programació de la festivitat pot consultar-se mitjançant aquest enllaç.


Ultra Clean Marathon


D'altra banda, la Setmana del Medi Ambient coincidirà amb l'Ultra Clean Marathon, una cursa de 60 quilòmetres on les persones participants recolliran residus al llarg del recorregut. Tindrà lloc el dissabte, 11 de juny, i sortirà als voltants del Camp Municipal de Ca n'Anglada. La iniciativa està organitzada per l'Agència de Residus de Catalunya, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració dels municipis per on travessa.


Hi participaran 25 equips, d'entre 2 i 12 persones, a les dues categories establertes, arribant als prop de 200 participants. La classificació no només dependrà del temps invertit, sinó que tindrà en compte la quantitat de residus recollits.

 

Participació