​La PAH Terrassa mobilitza per exigir als bancs l'aplicació de la nova llei antidesnonaments

Membres de la plataforma han protestat davant de diverses sucursals de la ciutat com a mecanisme de pressió

Membres de la PAH Terrassa durant la protesta per l'aplicació de la Llei 1/2022
Membres de la PAH Terrassa durant la protesta per l'aplicació de la Llei 1/2022 | PAH Terrassa
Lluís Tomàs
26 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:42h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Terrassa (PAH) ha organitzat una protesta davant de diverses sucursalsbancàries i fonsvoltor de la ciutat per exigir l'aplicació dels lloguers socials. La reclamació és causada per la nova llei antidesnonaments, aprovada el mes de febrer al Parlament de Catalunya, la qual planteja aquesta nova mesura que l'entitat social no ha trigat a reclamar.

La Llei 1/2022 augmenta les mesures per encarar l'emergència de l'habitatge, obligant els grans tenidors a renovar els contractes de llogues socials amb les famílies vulnerables. La protesta de la PAH Terrassa s'ha donat després d'una espera de més de tres mesos en què la seva paciència s'ha acabat. Per això mateix han visitat la sucursal de BBVA, La Caixa i altres entitats amb la voluntat de lliurar documentació de famíliesenrisc de desnonament que compleixen el requisit per obtenir un lloguer social.

En aquest sentit, Paqui García, responsable de premsa de la PAH Terrassa, explica que "hem anat a exigir-los als bancs que espavilin, que comencin a agilitzar els tràmits pel lloguer social". Afegeix que "sempre ens hem trobat excuses, però la llei és la que és i han d'aplicar-la".

Així doncs, la protesta s'ha donat per exigir l'aplicació d'una norma que té com a principal efecte aturar els desnonamentshipotecaris, de lloguer i d'ocupacions. En el cas dels grans tenidors com bancs, fons voltor i immobiliàries, la llei obliga la propietat a oferir un lloguer social de 7 anys a les famílies abans de desnonar-les. D'altra banda, la llei també contempla la cessió obligatòria pisos buits per a reallotjar famílies en risc d'exclusió residencial que ni tan sols poden optar a un habitatge públic.

La plataforma també ha repartit centenars de sol·licituds de lloguers a diverses entitats bancàries a través de burofax i correu. També ha aprofitat per exigir una resposta de l'Ajuntament de Terrassa i del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat envers l'endarreriment en l'aplicació d'aquesta nova llei.

La protesta d'aquest matí s'emmarca dins d'una campanya de pressió que la PAH Terrassa du a terme per reivindicar el dret a un habitatge digne. En aquest sentit, la plataforma ha programat una concentració per aquest divendres, juntament amb el Sindicat de Llogaters de Terrassa. La protesta tindrà al Raval de Montserrat durant la celebració del ple municipal de mes de maig.