​El festival Límbic tindrà dos punts liles

Es volen prevenir i abordar les agressions masclistes i lgtbifòbiques

L.T.
26 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:16h
Josep Antich a l'acte de presentació del Festival Límbic
Josep Antich a l'acte de presentació del Festival Límbic | Òmnium Cultural
El Festival Límbic, que se celebrarà els dies 27 i 28 de maig a Terrassa, gaudirà d'una oferta variada d'artistes de la ciutat. L'esdeveniment organitzat per Òmnium Cultural ha gaudit del suport de col·lectius d'artistes locals com El Corralito, la Casa de la música de Terrassa, la Llibreria Synusia o els Minyons de Terrassa. Aquestes entitats han participat en la programació de manera activa i en xarxa, per donar altaveu a creadors del municipi amb la possibilitat de formar part del festival.

Així doncs, fruit d'aquesta col·laboració els primers terrassencs a pujar d'amunt de l'escenari seran d'Ariox i Galgo Lento, dos joves que narren situacions quotidianes i precàries dels postadolescents d'avui en dia a través del pop. També hi serà Antònia Vicens, guanyadora del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, que recitarà al costat d'alguns poetes vinculats a la ciutat de Terrassa. O la Meritxell de Soto, que presentarà una proposta que viatja des de la música electrònica fins a la música folklòrica.

D'altra banda, des del 21 de maig s'han iniciat altres activitats lúdiques com l'elaboració d'un mural al Pont del Gall, de la mà dels artistes Werens i Annaovni de Terrassa Walls. A més a més, l'Escola de Circ Tub d'Assaig, oferirà un taller de circ familiar i la Casa de Música de Terrassa un taller de hip-hop. També tindrà cabuda la proposta d'art conceptual Housing bubbleand the art scene, una crítica al món immobiliari projectada per Marc Serra. Per la seva part, la Llibreria Synusia celebrarà una fira de llibres i la colla castellera dels Minyons de Terrassa commemorarà la Diada del Patrimoni.

Finalment, serà el torn de la Trans Tradició, una arrossada que serà alhora acció i concert, dinar i performance. Aquesta és l'única activitat de Límbic de pagament, amb un tiquet de 7,50 euros que els assistents poden comprar a través del web del festival.

Punts Liles de prevenció
Més enllà del conjunt d'artistes dels que es podrà gaudir, el Límbic ha incorporat com a novetat dos Punts Liles de prevenció i abordatge de les agressions masclistes i lgtbifòbiques. Serà un espai d’atenció, informació i ajuda situat el divendres a la Plaça Vella, amb itinerància a la Torre de Palau i la Plaça Salvador Espriu, obert de 19 h a 00 h. I el dissabte a l’Escenari Vela (Parc de Vallparadís), de 19 h a 23.30 h.

L’objectiu principal és que el festival gaudeixi d'una zona segura amb persones especialistes en diferents àmbits, que garanteixi auxili davant les possibles agressions masclistes. A més a més d'assegurar la confidencialitat i el suport emocional i vetllar per la prevenció de qualsevol tipus d’assetjament per motiu de gènere.

Programa Límbic by naciodigital on Scribd