«No sé què pensar»: el testimoni del pare de les germanes de Terrassa assassinades al Pakistan

Els Mossos investiguen l'entorn de les víctimes a Catalunya

Germanes assessinades al Pakistan per la seva família.
Germanes assessinades al Pakistan per la seva família. | Cedida
Redacció
24 de maig del 2022
Actualitzat a les 14:48h
Terrassa ha condemnat l'assassinat de dues veïnes de la ciutat al Pakistan a mans dels seus familiars per rebutjar els casaments concertats. Sis dels familiars estan detinguts al país asiàtic com a presumptes autors del doble crim que va acabar amb la vida de l'Uruj i l'Anisa Abbas, de 21 anys i 24 anys respectivament, aquest cap de setmana. 

El pare de les noies, també resident a Terrassa, explica que "no sap què pensar" perquè de cop i volta s'ha trobat amb dues filles mortes i un fill a la presó. Segons explica Ghulam Abbas, en declaracions a El País, fa 13 anys que viu a la ciutat i amb el temps va aconseguir portar les dues filles, la dona i un dels fills, ara a la presó culpable de doble assassinat de les seves germanes. 

Elles havien estat casades amb cosins que es van quedar al Pakistan però des de feia un temps que les germanes volien començar a tenir parella aquí i divorciar-se dels marits amb qui les van obligar a casar-se per compromís. Això, però, no va agradar gens al germà que les "sobreprotegia". Segons explica el pare feia un temps que no tenia bona relació amb les filles i fa unes setmanes que el fill i la dona van viatjar al seu país d'origen a passar suposadament unes vacances. 

Les dues germanes haurien estat víctimes d'una estafa familiar que les hauria animat a viatjar també cap al Pakistan. Una vegada allà van dir-los que havien de tornar a Espanya amb els seus marits però s'hi van negar i van demanar el divorci. Una suposada falta a l'honor de la família que va acabar amb les seves vides. 

Segons ha pogut saber aquest mitjà, Mossos d'Esquadra està analitzant l'entorn de les dues víctimes a Catalunya i mantenen contactes amb Fiscalia per saber si se'n desprèn algun fet delictiu. La policia catalana està prenent declaració als familiars de les noies.