​832.000 euros aterren a Terrassa per subvencionar la transformació digital de l'Ajuntament

La partida dels fons Next Generation s'invertirà en modernitzar i millorar la seguretat informàtica

Els fons s'invertiran en la millora de la seguretat dels serveis informàtics i la seva modernització
Els fons s'invertiran en la millora de la seguretat dels serveis informàtics i la seva modernització | Cedida
L.T.
24 de maig del 2022
L'Ajuntament de Terrassa gaudirà d'una partida de 832.000 euros dels fons Next Generation per finançar la transformació digital i modernització de l'Administració. En concret, són dos els projectes de caràcter tecnològic els que rebran finançament després de presentar-los a la convocatòria de subvencions europees. L'operació s'integra en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea.

Així doncs, el primer projecte que rebrà fons porta el títol Infraestructura de tecnologia de base per al desplegament del lloc de treball públic digital. Aquest està orientat a implementar una infraestructura tecnològica bàsica per modernitzar el lloc de treball del personal públic digitalitzant-lo. La proposta, que rebrà 639.000 euros, contempla l'adopció de solucions al núvol i la provisió de llocs de treball de nova generació.

Per la seva part, la regidora de Tecnologia de l'Ajuntament de Terrassa, Ona Martínez, ha declarat que "l'Ajuntament ha fet un esforç per adequar-se a les noves necessitats ciutadanes i seguir oferint a la ciutat un servei eficient i de qualitat". Referma la seva confiança en "la tecnologia com a mitjà per millorar el servei a la ciutat, adaptant-lo a les noves necessitats".

Finalment, el segon projecte posa l'accent en la seguretat de la informació en els sistemes informàtics de l'Ajuntament, i comptarà amb una ajuda de 193.000 euros. S'espera que la inversió ajudi a garantir la seguretat de les infraestructures, comunicacions i serveis digitals; a més a més de millorar les seves capacitats de prevenció, detecció i resposta davant d'incidents i atacs informàtics.