Detinguts sis familiars acusats d'assassinar les dues germanes de Terrassa al Pakistan

Les dones volien desfer els matrimonis als que van estar obligades

Familiars acusats d'assassinar les germanes de Terrassa al Pakistan
Familiars acusats d'assassinar les germanes de Terrassa al Pakistan | Policia Punjab
Redacció
24 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:38h
Final fatal per dues germanes d'origen pakistanès i veïnes de Terrassa. La setmana passada, Uruj i Anisa Abbas, de 21 anys i 24 anys respectivament, van viatjar al Pakistan suposadament enganyades per la família amb la voluntat de desfer els matrimonis virtuals als quals havien estat obligades per casar-se amb uns homes espanyols.

Una vegada allà, es van negar a firmar els papers que haurien permès els seus actuals marits virtuals viatjar a Espanya, segons publica La Vanguardia. Això va ser suficient perquè set familiars homes les torturessin fins a matar-les. Les informacions apunten que els autors del doble crim haurien estat el seu germà, quatre cosins i els dos marits pakistanesos.

La mare, que també va viatjar amb les noies, la van tancar en una habitació mentre estrangulaven i mataven a trets les seves filles amb el que s'anomena "crim d'honor". Es tracta d'una pràctica patriarcal que porta a l'assassinat de dones que es considera que han perjudicat la reputació dels parents. 

La mare no va voler denunciar els fets i ha estat la mateixa policia pakistanesa de la província del Punjab qui ha presentat càrrecs contra els assassins que han estat detinguts i empresonats. El cos policial ha difós imatges dels detinguts
 
El districte de Gujrat on van tenir lloc els fets és una zona amb vincles estrets amb òrgans policials de les dictadures militars del Pakistan. A més a més en tractar-se com un "crim d'honra" la impunitat és total i, a més a més, el perdó familiar seria suficient per treure els culpables de la presó. No obstant això la policia ha fet saber que el cas es tractarà de manera "severa". 

Des de l'Ajuntament de Terrassa s'ha convocat a les 11 h la Taula de Feminicidi i a les 12 h hi haurà un minut de silenci al Raval de Montserrat per les dues germanes veïnes de Terrassa. 

Segons l'ambaixada d'Espanya al Pakistan, les germanes tenien permís de residència a Espanya i estaven domiciliades a Catalunya però no disposaven de la nacionalitat. Això fa que no es pugui activar el servei d'assistència consular i ha de ser el Pakistan qui es faci càrrec del crim. 

No obstant això, els Mossos han explicat a TV3 que hi ha una investigació oberta per aclarir els fets i si es poden determinar delictes des d'aquí, com seria el cas d'un matrimoni forçat.