​Ciutadans presenta una moció centrada en la inserció laboral

La proposta neix amb la voluntat d'ajudar a les persones majors de 45 anys en situació d'atur

El regidor de Ciutadans, David Aguinaga, en una imatge d'arxiu
El regidor de Ciutadans, David Aguinaga, en una imatge d'arxiu | Cedida
L.T.
20 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:17h
Ciutadans prepara una moció pel pròxim ple municipal del 27 de maig entorn de la promoció de projectes d'inserció laboral. En concret, la proposta se centra a donar suport a les persones majors de 45 anys a Terrassa en situació d'atur.

La iniciativa s'ha fet pública aquest divendres, 20 de maig, de la mà del regidor del grup municipal, David Aguinaga. El partit taronja creu convenient centrar polítiques públiques en aquest aspecte, ja que els terrassencs majors de 45 anys en situació d'atur representen el 57% del total. A més a més, la situació s'agreuja si es posa el focus en la població femenina.

En aquest sentit, Aguinaga ha declarat que "aquests tipus d'atur sovint esdevé crònic, el que pot conduir a situacions de vulnerabilitat i pobresa". El regidor ha afegit que el problema "és especialment greu, ja que en molts casos les persones afectades es troben molt lluny de l'edat legal de jubilació".

Amb aquests arguments, el partit taronja presentarà una moció al pròxim Ple centrada a impulsar un programaespecífic i articulat de manera individualitzada que promogui la inserció laboral dels majors de 45 anys. La proposta també contempla la possibilitat de demanar suport a la Diputació de Barcelona i al Servei d'Ocupació de Catalunya per iniciar el camí.