​Qollunaka arriba a la sala Crespi per interpretar «CYR@NO», la nova producció d'Òscar Garcia

L'adaptació de l'obra d'Edmond Rostand s'estrenarà el 21 de maig a les 20 h

'Cyr@no' és una readaptació de l'obra original d'Edmond Rostand
'Cyr@no' és una readaptació de l'obra original d'Edmond Rostand | Cedida
L.T.
19 de maig del 2022
La formació teatral Qollunaka estrenarà Cyr@no a la sala Crespi del casal de Sant Pere de Terrassa, en el marc del cicle de primavera del mateix teatre. L'adaptació de l'obra Edmond Rostand, Cyrano de Bergerac, estarà protagonitzada per Òscar Garcia i conjuntament codirigida amb Ester Batlló. S'estrenarà el dissabte, 21 de maig, a les 20 h i gaudirà d'una segona actuació el diumenge 22 a les 18 h.

Aquesta adaptació trasllada la trama original a l'actualitat, ambientada a la redacció del diari Núvol. Una de les premisses més importants de Qollunaka és que mai repeteixen el que ja s'ha fet, sinó que acostumen a capgirar grans clàssics per oferir-los a través d'una versió actualitzada. A més a més, no és casual que s'hagi optat per ambientar l'obra de Rostand en el món periodístic, ja que el director troba que la immediatesa de les notícies casa amb la idea original de la proposta.

Així doncs, una dotzena d'actors portaran a escena una obra que Garcia "tenia clar que no podia esperar gaire més si la meva intenció era protagonitzar el paper jo mateix". L'actor i codirector recorda que "durant el confinament vaig decidir finalment fer-ne una adaptació pròpia i posar-la en marxa tan bon punt poguéssim començar assajos".

L'escenari de la sala Crespi acollirà una obra de certa complexitat tècnica, ja que inclou projeccions audiovisuals en directe, acompanyades de grans poesies catalanes. A més a més d'una banda sonora creada i interpretada pel pianista i compositor Pol Oñate i elements coreogràfics, obra de la coreògrafa Anna Alcázar.