​El 13è cicle Sons Clàssics torna amb una proposta que integra set concerts fins al 21 de juny

L'edició d'enguany serà la primera sense restriccions i hi participaran músics com Anna Farrés o Mariona Pallach

Rosa Boladeras en la roda de premsa celebrada el 18 de maig al centre cívic de Maria Aurèlia Capmany
Rosa Boladeras en la roda de premsa celebrada el 18 de maig al centre cívic de Maria Aurèlia Capmany | Aj Terrassa
Lluís Tomàs
19 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:38h
Torna el cicle Sons Clàssics amb una tretzena edició carregada de propostes que, per primer cop des de l'esclat de la pandèmia, no tindran cap mena de restriccions. A partir del 22 de maig i fins al 21 de juny, Terrassa acollirà un total de set concertsgratuïts pels diferents barris de la ciutat amb la finalitat de divulgar i fer entendre la música clàssica.

Acompanyada del seu equip, la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha ofert una roda de premsa aquest dimecres 18 de maig on es ha exposat la programació completa del cicle. L'actriu terrassenca ha explicat que "aquest projecte neix inspirat en la iniciativa Voces a Veneçuela, la qual tenia la voluntat d'apropar la música clàssica a la gent trencant la barrerapsicològica imposada a la societat".

En aquest sentit, Sons Clàssics aproparà aquest gènere musical des de diferents estils i propostes. De la música debanda als clàssicshispànics i catalans passant per l'òpera, la sarsuela, la música decambra o el teatre musical. Enguany, el cicle tornarà a comptar amb el talent d'artistes locals com el de l'Anna Farrés, la Mariona Pallach, o l'Ingrid Cusidó, que oferiran concerts gratuïts destinats a tota mena de públic.

Així doncs, el primer concert se celebrarà el diumenge 22 de maig a la plaça de Ca n'Anglada. Sota el títol La banda toca allò que sona, la Banda de Terrassa amb Pol Pastor com a director, oferirà representacions musicals de les obres de Hans Zimmer, Coldplay o Santana, entre d'altres. Una setmana més tard, el dimecres 1 de juny, Anna Farrés i Esther Piñol oferiran un concert a la biblioteca del Districte 4. En aquesta ocasió, presentaran un conjunt d'obres per experimentar la música clàssica a través de diversos compositors.

El divendres 10 de juny serà el torn de ¡Qué tentación! Al casal cívic de Can Boada, on el tenor Jorge Juan Morata acompanyat per la guitarrista Belisana Ruiz, oferiran un programa distès que farà un recorregut pel gènere de la cançó acompanyada, des del Barroc fins a l'actualitat. Tot seguit, el dia 12 de juny Mariona Pallarch i Jordi Armengol presentaran Un concert de pel·lícula. Els integrants de Rainbow Duet acudiran al casal de Can Parellada per brindar obres de Michel Legrand, Cole Porter, G. Gershwin, R. Rodgers, entre d'altres.

També aquell diumenge, 12 de juny, a l'Arxiu històric de Terrassa, Judith Cusidó i Joan Vives presnetaran Els heureus de Felip Pedrell. Els integrants de l'Escola Catalana de composició i pianistes regalaran als terrassencs un concert comentat que pretén mostrar el llegat de Felip Pedrell a través de tres grans compositors: Albeniz, Granados i de Falla. Una setmana més tard a l'Esglèsia Unida de Can Tusell, la formació Mediterránea D&M presentarà Embrujo, un espectacle entre un concert de música i un recital de dansa clàssica espanyola.

El cicle tindrà com a cloenda la Jornada de piano lliure al carrer, el dimarts 21 de juny. Per commemorar el Dia Internacional de la Música i en col·laboració amb el Concurs Internacional de Música Maria Canals, s'instal·larà un piano de cua a la plaça Vella per tal que el puguin tocar totes les persones que així ho desitgin. Un cop acabada la jornada es podrà sentir un concert de piano professional. 

Programa Sons Clàssics by naciodigital on Scribd