Un detingut a Terrassa en una operació contra estafadors de dades bancàries

Els arrestats van defraudar més de 440.000 euros a 146 persones

S'enviaven correus electrònics falsos per obtenir les claus dels comptes bancaris.
S'enviaven correus electrònics falsos per obtenir les claus dels comptes bancaris. | Gala Espín
Redacció
18 de maig del 2022
Cop contra el phishing amb un detingut a Terrassa. La policia espanyola ha desarticulat un grup d'estafadors especialitzats en estafar dades bancàries. S'han detingut 13 persones arreu de l'estat espanyol, una de les quals a Terrassa. 

El mètode per estafar que feien servir era a través de correus electrònics falsos que servien per obtenir claus bancàries. Les víctimes rebien un correu on se'ls advertia d'un problema de seguretat als comptes corrents i targetes, i se'ls facilitava un enllaç per resoldre la incidència. En aquest enllaç, els usuaris havien d'introduir les seves dades d'identificació bancària, fet que els dirigia a una pàgina web falsa controlada per l'organització criminal.

Els diners obtinguts els feien servir per fer compres a través d'internet, transferències i demanar préstecs personals no autoritzats. Els guanys obtinguts, 443.600 euros, eren disseminats a través de comptes de terceres persones captades amb pàgines de contactes sentimentals. Hi ha 146 víctimes.

L'inici de la investigació es remunta a finals del 2018, quan la policia va detectar nombroses denúncies arreu de l'estat espanyol relacionades amb operacions fraudulentes a través de compres on line, transferències i petició de crèdits. Les denúncies eren de particulars i d'una entitat bancària.

Els estafadors utilitzaven línies d'internet ubicades a diferents països, com Espanya, el Marroc, França, els Estats Units, Mauritània i Alemanya, a través de xarxes virtuals privades per obstaculitzar la localització de les operacions. 

A banda de la persona detinguda a Terrassa, hi ha hagut cinc arrestats a Córdoba, dos a Madrid, un a la Corunya, un a Huelva, un a Màlaga, un a Múrcia, i un a Palma. Pel que fa a les persones identificades no arrestades, dues són de Madrid, una de Bilbao, una de Córdona, una de Múrcia, una de Sevilla i una de Pola de Siero (Asturias).